Hírek

Kupacsütörtök…

Ma déli országokat veszünk célba...

Mirandes-Malaga -2.5!

Kevés gólt várunk a kupameccs első felvonásán…
A hazaiak a Segunda Division-ban szerepelnek, ott a középmezőnyben állnak. Otthon nem rosszak, mérlegük 3-4-1, egyetlen vereségüket épp a hétvégén szenvedték el. Gólkülönbségük 12-6, kétszer nyertek nagyon. A formájuk ingatag, az elmúlt három játéknapon minden kimenetelt játszottak. A keretben meghatározó játékos nem sérült, Carlos Terrazas Sanchez vezetőedző biztosan belenyúl majd a kezdőcsapatba, de ettől függetlenül erős keretet nevez a kupameccsre.
A Malaga az élvonalban szerepel, de kieső helyről várhatja a folytatást. A gyenge teljesítmény oka egyértelmű: a déliek támadójátéka pocsék, 13 bajnokin mindössze hét gólt rúgtak Amrabaték… És, hogy tetézzük a bajt, idegenben még nem találtak be Copék… A keret pedig többre lenne hivatott, Javi Garcia egyelőre maradhatott posztján, de ki tudja, meddig. Három vereség után fogadták a Granadát szombaton, kettő-nullra mentek is a kékek, de a csíkosak kiegyenlítettek a hajrában. A keretben egy bekk és egy védekező középpályás sérült, egyébként mindenki bevethető. Kemény meccsek várnak Santa Cruzékra: a hétvégén Bilbaóba, majd újabb túra vár Weligtonáékra, a Rayóhoz.
A találkozótól nem várunk sok találatot. Háromig nem jutnak el a felek. Tippünk így -2.5!

Sassuolo-Cagliari Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

A házigazda az esélyes, de a szárdoktól is várunk egy találatot…
A Sassuolo nagyszerűen szerepel a Serie A-ban. A zöld-feketék az előkelő 6. helyen állnak, hazai környezetben, azaz a Reggio Emilia-i Mapei Stadiumban még veretlenek (4-3-0). A formájuk sem rossz, hétfőn a Fiorentínával játszottak 1-1-et. A keretből vannak hiányzók, de ők nem alapemberek. A kupában pályára léphet a bajnokikról eltiltott Berardi: Eusebio Di Francesco vezetőedző biztosan pályára küldi a gólerős támadót. A kupában már ment egy kört a társulat: a Modenát simán verték (2-0).
A Cagliari tavaly esett ki a legmagasabb osztályból, most egyértelmű cél a visszajutás. A szárdok az élen állnak, köszönhetően makulátlan hazai mutatójuknak (8-0-0), idegenben viszont sebezhető a piros-kék egység (2-3-3). A minap Bresciában léptek pályára, és nagyon csúnya, 4-0-ás vereséget szenvedtek. Probléma továbbá, hogy kulcsemberüket, Dessenát hosszú hónapokra elveszítették egy brutális belépő miatt… A két támadó, Sau és Diego Farias már csereként pályára lépett, meccshiányuk van, így jó eséllyel ma beveti őket Rastelli mester. Ők azért lendületet adhatnak a szigetlakóknak.
Eddig négyszer találkozott a két együttes, három iksz mellett egyszer a Cagliari győzött. Viszont mindannyiszor jött a mindkét fél betalál opció. Ma is ebben látunk fantáziát: a vendégeknél visszatérhet a gólerős támadópáros, a hazaiak pedig szintén veszélyesek kapura. Gólváltás után dől csak el a továbbjutás!

Olvasói sztorik