Hírek

Menekülés a kiesés elől…

A galloknál és nálunk is alsóházi alakulatok randevúznak...

Vasas-Békéscsaba x2!

A kiesési rangadón a vendégeknek szavazunk bizalmat!
A két újonc bajban van. A házigazda az utolsó, 16 mérkőzésen 10 egységet szerzett, ebből Angyalföldön mindössze 3-at: a Vidit verték a piros-kékek. A formájuk elképesztően gyenge, Szanyó Károly kirúgása nem volt jó döntés, azóta még inkább mélyrepülésben van a társaság. A hétvégén az ugyancsak gyengélkedő felcsútiak nyertek náluk – a védelem 4 találatot hozott össze. A hátsó alakzatuk egyébként is gólképes, már 28-suor kapituláltak. Hat verésbe szaladtak bele zsinórban. Ma a gárda esze, Remili Mohamed eltiltás miatt nem léphet pályára.
A Békéscsa a 1 ponttal előzi meg riválisát, 11-nél jár, idegenben borzalmas (1-0-5), 4 rúgott góljára 18-at kapott. A válogatott szünet előtt több meccset is a hajrában buktak el a lila-fehérek, aztán jött a Felcsút elleni 2-1-es siker! A hétvégén a fővárosba, Kispestre voltak hivatalosak Birtalanék. Minden jól indult, kétszer is vezettek a viharsarkiak, ám a 91. minutumban megint megkapták a kegyelemdöfést (3-2). Vaskóék pont nélkül maradtak, de azért mégis több erőt érzünk bennük, mint a Vasasban…
Az ősszel a piros-kékek 2-0-ra nyertek a Kórház utcában. Ma a Csaba visszavághat, legalább is egy pontra jó lehet Angyalföldön, Tippünk: x2!

Montpellier-Ajaccio 1!

A hazaiak elkapták a fonalat, az újoncot is megleckéztethetik…
Rolland Courbis együttese 15 fordulót követően 18 egységgel a 13. helyen állomásozik. Hazai közegben, a Stade de la Mosson-ban eddig kifejezetten szeszélyesen teljesítenek a narancssárga-kékek: négy siker mellett négyszer kikaptak. Viszont a formájuk lenyűgöző! Október eleje óta nem kaptak ki, hat bajnokiból négyet megnyertek, a három legutóbbit zsinórban behúzták. A sorsolásuk sem volt rossz, hiszen verhető ellenfelekkel találkoztak az elmúlt hónapokban, viszont a minap Lyonban sikerült 4-2-re diadalmaskodniuk Ningáéknak – ezért ez mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény. Pedig a keretben vannak hiányzók. Egy cserekapus, egy center, és két középpályás – utóbbi három futballista alapember lenne, ha felépülne. De egyelőre a helyetteseik jól látják el a feladataikat.
Az Ajaccio újonc a ligában, egyelőre jól tartja magát a társaság: 16 pontjával a 16., idegenben 2-1-5-ös sorral. A bajnokságot pocsékul kezdte a gárda, az első 10 játéknapon nem tudtak nyerni a piros-kékek, utána viszont megtáltosodtak. Thierry Laurey vezetőedző négy győzelmet és egy ikszet ért el zsinórban – kellenek is az egységek a bennmaradáshoz. A keret nem teljes, az elsőszámú kapus mellett egy fontos támadó és egy balbekk neve szerepel a sérültlistán.
A két, remek passzban lévő alakulat közül a hazaiak lendülete tart ki érzésünk szerint. Egyrészt erősebb a kerete, másrészt sokat számít majd a hazai pálya. A Montpellier újabb sikert könyvel el, és feljebb kúszik a tabellán!

Olvasói sztorik