Hírek

Egy hazai, egy vendég…

Irány a Seria A!

Genoa-Carpi 1!

A kikötővárosiak otthon erősek, az újoncra is kellemetlen percek várnak…
A Genoa a középmezőnyben állomásozik, 16 egység áll a gárda neve mellett, ebből a Luigi Ferraris-ban 13 jött össze. 4-1-1-es soruk tekintélyt parancsoló, a Juve nyert nála, a Napolinak pedig egy ponttal kellett beérnie. Gian Piero Gasperini vezetőedző a stabil védekezésre helyezi a hangsúlyt, ez meg is látszik Burdissóék gólkülönbségén: otthon 6 mérkőzésen 8-5, más kérdés, hogy idegenben azért jóval szellősebb a piros-kékek hátsó alakzata, és így az sem meglepő, hogy még nyeretlenek Pandevék (0-3-4).
Pavolettiék jó passzban várják a mai ütközetet. A gyengébb rajt után szeptember végére összeállt a csapat, és azóta csak egyszer kapott ki. Igaz, sok a döntetlen a gárda neve mellett, de összességében azért mégis csak pozitív tendenciáról beszélhetünk. A múlt hétvégén gyilkos meccset vívtak a genoaiak a Sassuolóval: a hajrában még jött egy gólváltás, így alakult ki a 2-1-es végeredmény. A meccsen volt két piros lap is – egyik hazai oldalon. Így a keret nem lesz teljes: a balszélső Perotti eltiltott lesz, két belső védő sérült, De Maio viszont letöltötte büntetését, így visszatérhet a védelem hátvédsorba.
A Carpi tavaly remekelt a Serie B-ben, az idén viszont csak esik-kel a legmagasabb talján ligában. A társaság az utolsó, hat egységet szedett eddig össze (1-3-9), vendégként pedig a legrosszabb a mezőnyben (0-1-5) – az iksz Palermóban jött össze, még szeptember közepén.
Jött a menetrend szerinti edzőváltás, de Fabrizio Castori sem tud csodát tenni a piros-fehérekkel. Hat nyeretlen meccs van a társaság háta mögött, ebben a periódusban egy soványka hazai iksz jött össze a rivális Hellas ellen. Múlt vasárnap a Chievo is nyert Modenában (itt szerepel a gárda), helyzete egyre reménytelenebb.
A szakmai stáb munkáját tovább nehezíti, hogy két bekk és két középpályás is sérült volt, rossz esetben egyiküket sem lehet bevetni. A brigád rutinos támadója, Borriello is hagyott ki edzéseket. Nem lesz ez egy egyszerű kirándulás az újoncnak…
Az az érzésünk, hogy a Carpi nem ma támad fel. A Genoa otthon erős, nem hibázik, behúzza a három pontot. Tippünk így: 1-es!

Palermo-Juventus 2!

A bajnok formába lendült, a szicíliaiak nem tudják feltartóztatni a zebrákat.
A Palermo a középmezőny tagja 15 egységgel, a Renzo Barberában nem től félelmetes, 2-2-3-as mérleggel. Dybala eladását azért megérzi a klub: ugyan érkezett a veterán Gillardino, de eddig a rózsaszínűek 13 fellépésen 13 találatot jegyeztek. A gárdánál néhány hete állt a bál, ugyanis a tulaj kirúgta a korábbi vezetőedzőt. Ez önmagában nem lenne meglepetés, különösen nem Szicíliában, no de hogy éppen egy győztes mérkőzés után mondanak fel a trénernek? Mert ez történt, Giuseppe Iachini vezetésével elverte a Palermo a Chievót, majd megkapta a selyemzsinórt. Érkezett a rutinos Davide Ballardini, és lapértesülések szerint nem feltétlenül örültek a játékosok és a drukkerek a tar tréner szerződtetésének…
Ehhez képest Laazarék pontot szereztek az Olimpicóban, sőt, kisebb szerencsével nyerhettek volna a Lazio vendégeként (1-1). Persze, az iksz nagyon nem rossz a fővárosban, és kellenek is a pontok Vazquezéknek, mert a veszélyes zónától még nem sikerült elszakadniuk. A keret ma majdnem teljes lesz, egy bekk és egy csatár sérült, de egyikük sem számít alapembernek.
A Juventus rendesen beragadt a rajtnál, Allegri legénysége sorra érte el a kínosabbnál-kínosabb eredményeket a Serie A-ban, ugyanakkor a BL-ben jól teljesítettek Pogbáék. A bajnokságban október elejére szedte össze magát a társulat, azóta csak egy vereséget szenvedett (Sassuolo, 1-0), a legutóbbi három fellépésén pedig száz százalékos maradt. A forma tehát biztató, a hétközi BL-fellépésen is nyertek Chielliniék a Manchester City ellen. A keretben elsősorban a középpályán vannak “lyukak”, Khedira, Hernanes, Padoin és Pereyra egyaránt sérült.
A Juventus felszálló ágban van, a Palermóban pedig nem érezzük az erőt. A zebrák folytatják jó sorozatukat, és elhozzák a pontokat. Tipp: 2!

Olvasói sztorik