Hírek

Erősek a hazaiak…

Ma két címvédőre fogadunk, de nem hagyományosan...

Videoton-MTK 1!

Horváth Ferenc irányításával a bajnok egyre jobb, ma megint győzhetnek Kovácsék.
A 16. fordulót rendezik a honi élvonalban. A bajnok a borzalmas rajt után kezdi összeszedni magát, már 21 pontja van, és Fehérváron azért markáns mutatóval rendelkezik (6-0-2). Horváth Ferenc érkezése jót tett a piros-kékeknek, azóta csak egyszer kaptak ki Gyurcsóék, nyertek két bajnokit, és továbbjutottak a kupában. A keret nagyon erős, mostanában már az eredmények is jönnek. Egy hete a Vasas járt a Sóstói-stadionban, és Feczesinék bő fél óra alatt le is rendezték a legfontosabb kérdéseket (2-0).
Az MTK olyat tett a múlt héten, mint amit még egy csapat sem ebben a kiírásban: legyőzte a Ferencvárost! László Csaba alakulata magy bravúrt hajtott végre, és sikerével a kék-fehérek feljöttek a tabella 3. helyére. 25 pontosak Kantáék, idegenben 2-4-3-as mérleget összehozva. Torghelléék szeptember közepétől nagyon elkapták a fonalat, ám a bajnoki leállás előtt botlottak az átmeneti otthonukban a Halival szemben (0-1). A kupából kiestek Beséék, meglepetésre a Békéscsaba ellen.
A őszi mérkőzésen Kanta hajrában szerzett büntetőjével a fővárosiak győztek. Ma viszont jó eséllyel visszavág a Vidi, szerintünk a pontok otthon maradnak! Tippünk így: 1-es!

Paris SG-Troyes A hazai csapat megnyeri mindkét félidőt: IGEN!

Tizenkilenc hely és 33 pont választja el a listavezetőt a sereghajtótól – a remeklő fővárosiak ma kivégzést rendezhetnek…
Laurent Blanc együttese kinőtte a gall bajnokságot. A pontvadászatból még csak 14 játéknap telt el, a piros-kékek előnye pedig már 13 egység! Most 38-nál járnak, a Parc des Princes-ben 5-1-0 a mérlege, csak a Bordeaux tudott nála pontot menteni. Di Mariáék gólkülönbsége a fővárosban 18-4, általában meggyőző fölénnyel verik ellenfeleiket. A formájuk lenyűgöző, a szerdai BL-meccsen Malmőben rajzoltak egy ötöst Ibráék. A keret brutálisan erős, így még az sem okozhat fennakadást, hogy David Luiz, Verratti, Lavezzi és Pastore is sérült volt.
A Troyes újonc a ligában, de minden bizonnyal gyorsan vissza is tér a második vonalba: 14 fellépésen öt pontot termeltek a kék-fehérek, így egy cseppet sem meglepő, hogy az utolsók a tabellán. Idegenben egy rennesi remi mellett ötször megégtek, gólkülönbségük a kimozdulások alkalmával 2-16 – azért ez is beszédes adat. Formáról az esetükben nem érdemes beszélni, egy hazai döntetlent értek el a múlt hétvégén a gyengélkedő Lille ellen, előtte ötször zakóztak. Két bekk és egy középpályás sérült, ők nagyon hiányoznak ma délután.
A hazai siker gyengén fizet (1,1), és a hendi sem hoz sokat. A párizsiak épp szerdán is bizonyították, hogy nem állnak le a vezetés tudatában – erre alapozzuk mai tippünkat. Szerintünk mindkét félidőt behúzzák Lucasék, ezért pedig már 1,7-es szorzó jár. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik