Hírek

Sima hazai, necces vendég…

Két másodosztályú meccs került fel a mai étlapra.

LASK Linz-FAC Wien (0-1) 1!

Az osztrák másodosztályban a házigazda tehet egy lépést a feljutás irányába…
Néha az az érzése támadt az embernek az osztrák második ligával kapcsolatban, hogy mintha nem akarna senki feljutni a Bundesliga I-be. Mert aki elől áll, rendre elkezdi hullajtani a pontokat. Most éppen a Wacker Innsbruck áll a tabella élén, de a tiroliak is mintha megtorpantak volna. A LASK jelenleg a 3. 33 egységgel, néggyel lemaradva a listavezető mögött. Otthon azért erősek a fehér-feketék, 6-1-2 (14-4), a formájuk viszont hullámzó: hol nyernek, hol kikapnak, a héten egy elmaradt mérkőzésen vendégként hozták el a pontokat Salzburgból. Oliver Glasner vezetőedző három játékosára nem számíthat a bajnokin: egy középső középpályás, egy balszélső és egy center sérült.
A FAC Wien nem tudja megúszni a kiesést. 18 mérkőzésen 5 egységig jutott a fővárosi alakulat. Idegenben 1-1-7 (5-14) a mutatója, tehát nagyon nem szokták összeverni a kék-fehéreket, de a pontszerzéshez is kevesek. A formájuk gyenge, három vereségből érkeznek Linzbe. A bennmaradásra szinte semmi esély, a 8., még éppen bennmaradó helyen álló Wiener Neustadt mögött 17 pont a lemaradásuk. A keretben egy balbekk sérült immár hosszú ideje.
A LASK feljutna, egy győzelemmel stabilizálhatja pozícióját a dobogón, sőt, jó esetben előzhet is. A FAC Wien menthetetlen, és tuti, hogy nem ma kezdi meg a felzárkózást. Tükörsima 1-es a tippünk!

Heidenheim-Freiburg 2! DNB 2!

A házigazda lendülete fogytán, a vendégek ezt kihasználhatják…
A Hidenheim egész jól kezdte a pontvadászatot, ám ahogy megyünk bele a késő őszbe, úgy fogy el a lendülete. A legutóbbi négy bajnokiján már nem tudtak nyerni Frank Schmidt fiai, ebben a periódusban mindössze egy remi jött össze nekik. Így nem is meglepő, hogy a piros-fehér-kékek lecsúsztak a 9. helyre a tabellán. Most 20 egység áll a nevük mellett, otthon 4-2-2-es mérleggel. Csalóka azonban a kép, ugyanis a sikereiket régen aratták, utolsó két hazai fellépésüket elveszítették. A védelemmel nincs extra baj, viszont a támadósor nem az igazi. Összesített gólkülönbségük 15 mérkőzés után 16-13. A keret nem lesz teljes, egy cserekapus, egy középhátvéd és egy védekező középpályás sérült, egy másik bekk beteg.
A Freiburg tavaly esett ki az élvonalból, idén cél egyértelműen a visszajutás. A piros-feketék vezetik is a tabellát 29 ponttal, holtversenyben a Lipcsével. Christian Streich vezetőedző együttese idegenben 3-3-1-es sort produkált, és óvatosan futballozik, gólkülönbsége 8-5 – otthon 26-14. A formája biztató, a bajnoki szünet előtt volt egy gyengébb periódus, de vasárnap lemészárolta a Paderbornt (4-1). A Brémától igazolt csatár, Nils Petersen remekel, már 14 találatot jegyez. A keretben egy jobb-bekk, egy középső középpályás, egy balszélső és egy támadó sérült, eltiltott nincs.
A Freiburg meglepheti a hazaiakat, akik mintha kisebb gödörben lennének. Az az érzésünk, hogy a vendégek nem távoznak pont nélkül, sőt, elvihetik mind a hármat!

Olvasói sztorik