Hírek

Másodosztályú kalandok

Ma irány Olaszország és Németország!

Cagliari-Ascoli Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik!

A Serie B listavezetője gólos meccsen veri a fehér-feketéket!
A Cagliari egy éve intett búcsút az élvonalnak, a szárdoknál pedig kimondott cél a visszajutás. A piros-kékek eddig ennek megfelelően is teljesítenek, magabiztosan állnak a tabella élén. 29 egységig jutottak, otthon kegyetlenek, valamennyi meccsüket megnyerték, gólkülönbségük 20-6! Rastelli mester tanítványai nagyszerű formának örvendenek, legutóbbi három bajnokijukat behúzták. A keretben a múlt héten volt két fontos hiányzó, két csatár, Diego Farias és Sau sem volt bevethető – ma már ott lehetnek a keretben.
Az Ascoli 13 ponttal a 19., osztályozós helyen áll. A társulat pocsék formát mutatott az elmúlt hónapokban, ám a múlt hétvégén nyerni tudott a brigád: 2-0-ra legyűrték a Perugiát, így most kicsit megkönnyebbülhetnek, viszont továbbra sem nyugodhatnak meg. A gárda vendégként gyenge, 1-0-5 a mérlege, egyedül a sereghajtó Comónál nyert még október elején. A keretben lesz hiányzó, egy eltiltott védekező középpályás mellett a védelemben és a támadósorban is van sérült.
A Cagliari otthon nagyon gólerős, azt gondoljuk, hogy olyan mérkőzésen nyer, amelyen lesz három találat. Mi erre fogadunk!

Nürnberg – Braunschweig +2,5!

A német másodosztály 15. fordulójának zárómeccsén a gólokra hajtunk, hiszen két gólerős támadósor és a nürnbergi gyér védelem lesz majd látható a pályán.

Mindkét együttes jelenleg a középmezőny tagja, hiszen a Nürnberg a tabella 12. helyén áll, míg a Braunschweig 22 pontjával a 7. pozícióban található a hétfő esti meccs előtt. Az is igaz viszont, hogy a hazaiak egy esetleges hét eleji sikerrel előreléphetnek a 8. helyre, a vendégek pedig ha 3 pontot szereznek, akkor máris ott vannak az élbolyban. Mindkét gárda formája érdekes: a Nürnberg zsinórban négyszer ikszelt, bajnoki meccsen utoljára szeptember végén nyert, akkor a Kaiserlautern csapatát verte. A Braunschweig zsinórban két reminél jár, legutóbbi 5 bajnokijából csupán egyet veszített el.

Mindkét gárda gólerős játékot mutatott az elmúlt 14 fordulóban: a hazaiak 25, míg a vendégek 22 lőtt gólnál járnak. A Nürnberg komoly problémája viszont védelme, amely immáron 24 kapott gólnál jár, a legutóbbi 5 fordulóban 7 gólt kapott. Hiába lőttek az előző fordulóban 3 gólt az Union Berlin csapatának, végül csak 1 ponttal lettek gazdagabbak. Érdekesség, hogy a Braunschweig vendégként mindössze 4 gólt kapott, ellenben lőtt már 12-t.

Érdekes lesz tehát látni, hogy mit kezd majd a Nürnberg hanyatló védelme az idegenben is veszélyes braunschweigi támadósorral. Mindkét együttestől nyílt játékot várunk és leginkább a hazaiak eddig látott játékára alapozva legalább három találatot, melyre igencsak csinos szorzót kínálnak a fogadóirodák. Kár lenne kihagyni!

Olvasói sztorik