Hírek

Olasz hazai, angol hazai

Ma két hazai esélyre hívjuk fel a figyelmet...

Fiorentina-Empoli 1!

A lilák brutálisan tolják az idén, nem botlanak az Empoli ellen sem!
Amilyen ellenérzéssel fogadták Paolo Sousát a firenzei drukkerek, ma már lassan az életnagyságú aranyszobrára kezdenek gyűjteni a fanatikusok. A lila-fehérek pazarul kezdték a bajnokságot, és a folytatásban sem adták alább Borja Valeróék, s noha október derekán bejött két betli, azóta már megint három fölényes győzelmet arattak a fiúk. A bajnoki szünet előtt egy rázósnak ígérkező genovai látogatás várt Marcos Alonsóékra, de elhozták a három pontot a Samptól Ilicicék.
Kalinicék valamennyi bajnokijukon betaláltak, a támadósoruk nagy erős. Kalinic, Ilicic, Babacar, Rebic és most már az újra teljesen egészséges Rossi is bevetésre készen áll. A középpályán sincs hiány kreatív játékosból, a háromvédős rendszer pedig olybá tűnik, bevált a violáknál. A keretben Jakub Blaszczykowski sérült.
Az Empoli a 13. 14 egységgel, eddig tehát a nyáron több alapemberét és vezetőedzőjét elveszítő kék-fehér alakulat jól tartja magát. Marco Giampaolo jól összerakta a csapatot, amely idegenben sem áll be bekkelni – ezt bizonyítja, hogy 2-1-3-as túramérleget hoztak össze Maccaronéék. Október végétől november elejéig három meccsen 7 pontot húztak be Saponáráék, viszont a szünet előtt a Juvéval nem bírtak odahaza (1-3).
A kék-fehéreknél lesz gond a csapat összeállításával. Lapértesülések szerint Pucciarelli, Saponara és Croce lehet, hogy kihagyja a firenzei kirándulást – előbbi kettő azért ott lehet a keretben. Csak úgy, mint a középpályára visszatérő Diousse és Buchel.
A Fiorentina erős, a Stadio Artemio Franchi-ban nem nagyon ismer kegyelmet. A vendégekben is van potenciál, de az erős alakulatok otthonában azért hajlamos megadni magát, ráadásul most lesznek vélhetően fontos hiányzói is. A lilák nyernek, és megőrzik helyüket a tabella élén. Tippünk így: 1-es!

Tottenham-West Ham United 1!

A londoni rangadón a sarkantyúsokat érezzük esélyesebbnek!
A Premier Leagus 13. fordulójában az 5. fogadja a 6. helyezettet. A Hotspur őrzi veretlenségét a White Hart Lane-en, 3-3-0-ás a mérlege, egyszer kapott ki mindössze a bajnokságban, még a nyitófordulóban az Old Traffordon. 21 egységnél járnak Kane-ék, és a bajnoki szünet előtt kimondottan jó formát mutattak. A bajnokságban két siker után pontot hoztak az Emirates-ből (Arsenal, 1-1), az EL-ben pedig 2-1-re verték Londonban az Anderlechtet. Pochettino mester kerete erős, még úgy is, hogy most néhány alapemberét nélkülöznie kell majd. Lamela eltiltott lesz, Chadli és Pritchard sérült, Bentaleb és Dembele szerepeltetése erősen kérdéses.
A West Ham Slaven Bilic irányításával nagyon jó szezont fut. A kalapácsosok a 6. pozíciót foglalják el 21 ponttal, és igencsak erős 4-1-1-es idegenbeli mutatóval. A piros-kék-fehérek legyőzték vendégként a Liverpoolt, az Arsenalt, a ManCyt és a Palacet is, ikszeltek a Sunderlandnál, meglepő módon A Watford ellen kapituláltak. A kéthetes szünet előtt az Evertonnal játszottak 1-1-es döntetlent a Boleyn Groundon. A csapat támadójátékára nem lehet panasz, 23 gólt termeltek eddig, a 4-2-3-1-es hadrend eddig jól működik. Viszont most lesznek fontos hiányzók. A védelemből Collins eltiltott, elől a házi gólkirály, Dimitri Payet és Valencia sérült, de nem biztos, hogy ott lehet a találkozón Sakho és Obiang. Center poszton minden bizonnyal Caroll kezd így majd, mögötte a Zarate-Lanzini-Moses trió felelős a támadásokért.
A vendégeknél kulcsemberek hiányoznak, és nagy kérdés, hogy sikerül-e őket pótolni. A Tottenham jó formába lendült a leállás előtt, és szerintünk kitart Eriksenék lendülete. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik