Hírek

Magyar derbik…

Két hazai esélyt érzünk...

Videoton-Vasas (0-1) 1! 1!

A Vidit lényegesen erősebbnek tartjuk, így megint veretjük a Vasast!
Nem fest jól a tabella a bajnok szempontjából: lassan a pontvadászat feléhez érkezve a piros-kékek csak a 7. helyen állnak, nevük mellett 18 egység szerepel – a listavezető Fradi 40-nél jár… A Vidi rosszul rajtolt, Casonival gyorsan letudták a nemzetközi kötelezettséget is. A franciának mennie kellett, sokáig nem is találtak megfelelő utódot a fehérváriaknak, mígnem érkezett Horváth Ferenc. Az út tréner bemutatkozása jól sikerült, nyertek a kupában, viszont utána kikaptak Szombathelyen (1-0) Viniciusék. A folytatásban verték a DVTK-t, majd a Hali ellen kivívták a kupában a továbbjutást. Itt tart most a fehérvári együttes, amely otthon azért veszélyes (5-0-2), zsinórban húzta be az öt sikert. A keret erős, a jelenlegi helyezése nem realitás, a Videoton minden bizonnyal feljön majd a tabellán.
A Vasasnál is kirúgtak már Szanyó Károlyt, de a feltámadás elmaradt Simon Antal vezetésével. Sőt, a korábban még olykor fogyasztható produkciót nyújtó angyalföldiek most már nézhetetlen meccseken maradnak alul. A keret sem túlságosan veretes, így azért összességében nem is olyan meglepő, hogy a fővárosiak az utolsó előtti, 11. helyen állnak 10. ponttal. Ami érdekes, hogy Novákék vendégségben eredményesebbek, ám a 2-1-4-es mérlegük sem félelmetes. Szeptember közepe óta nem győzött, a szünetre négy vereséggel hangolt.
Augusztus 15-én már találkoztak a felek, akkor a Vasas megverte a Vidit az Illovszky-stadionban! De azóta már más szelek fújnak Fehérváron. A Videotonnak bizalmat szavazunk, szerintünk akár kettővel is elverhetik Kovácsék az újoncot! Tippünk 1-es és hendis H!

Debrecen-Diósgyőr 1!

A Loki is elgázolhatja az idén gyengélkedő miskolci együttest…
A Debrecen noha augusztus vége óta őrzi veretlenségét, csak nem tud felkapaszkodni egyelőre a dobogóra. A Kondás-legénység az 5., 21 egységig jutott, és igazi döntetlen-specialista: már hatszor remiztek Tiszáék, és otthon különösen sok pontot hullajtottak el a piros-fehérek. A Nagyerdőben 2-3-2-es a mérlegük, mellettük szól viszont, hogy a vereségek nem mostanában jöttek össze. A formájuk a szünet előtt nem volt valami fényes, két iksszel vonultak pihenőre. A gárda tovább erősödött, visszatért a korábbi közönségkedvenc, Adamo Coulibaly.
A DVTK-nál még inkább akadozik a gépezet, a miskolciak csak a 9. helyen tanyáznak, 14 meccsen 15 pontig jutva. Bekő Balázst ismételten megerősítették pozíciójában, bár az álmoskönyv szerint nem biztos, hogy nyugodt lehet az a tréner, akit hetente erősítenek meg a padon…
A piros-fehérek idegenben harmatosak, mutatójuk 1-2-4, csak a Vasasnál nyertek, ám a sikert újabb két kudarc követte. Előbb a Fradi nyert Grumicséknál, majd a fehérvári kirándulás is kudarccal zárult. A keret többre hivatott, ám valami nem stimmel Liptákék teljesítményével. Persze, sok volt a sérült, meg eltiltások is nehezítették a szakmai stáb munkáját – azonban ezek inkább tűnnek kifogásnak ilyen hosszú távon.
A keleti rangadón a hazaiakat érezzük esélyesebbnek. Szerintünk Baloghék nem kegyelmeznek, és elverik a diósgyőrieket. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik