Hírek

Brazil bajnoki, angol kupa!

Dél-Amerikában kiesési rangadót rendeznek, Angliában az FA-Kupában megismételt összecsapást tartanak.

Goias-Coritiba -2.5!

Kevés gól várható a kiesési rangadón…
Klasszikus kieséi rangadót rendeznek a brazil élvonalban. A hazaiak a 17., a vendégek a 18. helyről várják a folytatást – a húszcsapatos pontvadászat utolsó négy alakulata búcsúzik, így jelen állás szerint mindketten csomagolhatnának.
A 34 pontos brigádok találkozóját mindkét fél pocsék formában várja. A Goias a legutóbbi hét bajnokija közül hatot elveszített, egyet nyert meg mindössze. A Serra Dourada Stadionban 7-4-6-os a mutatója, ezzel még olyan nagy probléma nem is lenne, viszont vendégként nagyon kutyaütő (2-3-12). Egy hete a Flamengónál járt, és szaladt bele méretes zakóba (4-1). Julinho Camargo vezetőedzőt szeptemberben kirúgták, de ő már a harmadik tréner volt 2015-ben, aki leült a zöldek padjára. A kerettel van inkább gond, az egyik legkisebb költségvetéssel a Goias működik. Ze Eduardóéknak a góllövés sem megy, 34 mérkőzésen 33-szor voltak eredményesek a fiúk. A keretben eltiltott nincs, egy középpályás és egy bekk hagyott ki edzéseket sérülés miatt.
Ha a Goiast támadósorát szidtuk, akkor bizony még inkább le kell porítanunk a vendégek csatárait. A Cortiba 25 találatot hozott össze eddig! Nem is meglepő, hogy rosszul áll a gárda szénája. Idegenben 3-3-11-es sorhoz 11-27-es gólkülönbség társul, tehát a kimozdulások még vérszegényebbek. Pedig augusztusban nem úgy tűnt, hogy megéghet a csapat. Szeptember közepéig produkáltak egy nagyszerű szériát, utána viszont elfogyott a tudomány. AZ utolsó hét bajnokin egy iksz mellett hatszor sitteltek. Pachequinho mester tehetetlen, egész egyszerűen nem megy a társaságnak. A szerencse is elpártolt Leandro Silváéktól: a listavezető Corinthiansnál a 88. percben kapott góllal maradtak alul… A keretben egy bekk eltiltott lesz.
A gyenge csatársorok találkozása nem hoz gólzáport. Szerintünk három alatt maradnak az alakulatok. Tippünk így: -2.5!

Bradford-Aldershot 1!

Ugyan az FA-Kupában gyakran borul a papírforma, ma mégsem számítunk meglepetésre. A két osztálynyi különbség azért kijön ma este…
A kakasok az angol harmadik vonalban szerepelnek, méghozzá nem is rosszul. A 7. helyen állnak jelenleg, a Valley Parade-on 4-3-2-es a mérlegük. A gyengébb rajtot egészen remek folytatás követte, október eleje óta nem kaptak ki a pontvadászatban Phil Parkinson fiai, hét bajnokin 5-2-0-es szériát produkálva. Ami kiemelendő, az az együttes védekezése, ezt rendbe tette a szakember. A FA-Kupában sem lehetett okuk a panaszra, hiszen egy ötödik ligás alakulattal kerültek szembe. Az Aldershottal azonban nem bírtak a bordó-sárgák, 0-0-lal végződött az összecsapás. A kupát véresen komolyan veszik a klubnál, így erős kerettel fogadják ma ellenfelüket. Sérültek vannak, elsősorban a középpályán, annak is a jobb oldalán vannak hiányzók.
Az Aldershot az ötödik ligában küzd, Barry Smith menedzser legénysége egyelőre mindössze a 14. a bajnokságban, tisztes távolságban az élmezőnytől és a veszélyes zónától egyaránt. Idegenben jobban megy a gárdának, mérlege a túrákon 5-2-4. A formája már annyira nem okés, négy bajnokin maradtak nyeretlenek Stevensonék, szégyen szemre a hétvégén az egyik kiesőjelöltnél is kapituláltak. A keretben egy belső középpályás biztosan kihagyja a találkozót, rajta kívül a többiek bevetésre készen állnak.
A Bredford erősebb ellenfelénél, zárt védelmét nem tudja majd feltörni az Aldershot. Egyet pedig szinte biztosan rúgnak a hazaiak. Nem lesz sok találat, de a házigazda örülhet majd a végén. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik