Hírek

Gólok és hazai!

Ma barátságos meccsekre fogadunk!

Németország-Hollandia +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A rangadón felszabadult játékot várunk a csapatoktól!
A németek – ha nem is könnyedén, de – megnyerték csoportjukat. A Löw-legénység ezúttal nem volt olyan félelmetes, mint korábban, váratlan vereségek is becsúsztak Neueréknek. Így fordulhatott elő, hogy végül 7-1-2-es sorral zárták a csoportkört. Otthon az írek mentettek Mülleréktől pontot, idegenben ugyancsak az íreknél égtek meg, de a lengyel kiruccanás sem járt eredménnyel. A gólkülönbségük 24-9 volt, de annyit azért mindenképpen hozzá kell tenni, hogy az újonc Gibraltár kapott ebből 11-et.
Ami a korábban megszokotthoz képest furcsa volt, hogy Boatengék csak gibraltáriaktól nem kaptak gólt, az össze többi rivális legalább egyszer beköszönt a germánoknak. A minap felkészülési mérkőzést játszottak Kroosék Franciaországban, és a gallok le is győzték a vendégeiket 2-0-ra.
A hollandok csúnyán lebőgtek a sorozatban, csak a 4. helyet szerezték meg Csehország, Izland és Törökország mögött. 4-1-5-ös mérleget hoztak össze Robbenék, a gólkülönbségük pedig 17-14 volt. Idegenben egészen rosszul tolták a németalföldiek, kikaptak mindhárom riválisuknál, csak a letteknél és a kazahoknál jártak sikerrel. Pedig a nevek megvannak, sztárok sokasága alkotja a keretet, de valahogy nem jöttek az eredmények. Lensék a múlt héten barátságos mérkőzést játszottak Walesben, és nyertek 3-2 arányban. Ez a találkozó is megmutatta mind az erényeit, mind a hiányosságait a válogatottnak. Egyrészt a támadópotenciál félelmetes, Dosték az előrejátékban erősek, ugyanakkor a védelem nem stabil. Az, hogy az Eb-re ugyan kijutó, de nem az attraktív támadófutballjáról híres walesiek kétszer is beköszöntek a narancsosoknak, sok mindent elárul.
A németek az esélyesebbek, viszont a találatokban biztosabbak vagyunk. Mindkét alakulatban benne van a gól, így hármat csak összehoznak a fiúk. Tippünk Mindkét fél betalál és +2,5!

Törökország-Görögország 1!

Az Eb-résztvevő házigazda ma megveri a szomszédját!
A történelmi hagyományok miatt nem igazán beszélhetünk barátságos mérkőzésre, ám ma mégis randevúznak a válogatottak. A törökök nagyon hajrázva végül megszerezték a csoportjukban a 3. helyet, sőt, az övék lett a legjobb 3. eredménysor, így automatikusan kijutottak az Eb-re. Pedig milyen nehezen indult minden… A félholdasok a sorozatban 5-3-2-es mérleget hoztak össze, a lettekkel nem bírtak, kétszer is remiztek velük, a vereségek az izlandiakhoz és a csehekhez köthetőek. Így is beelőzték a hollandokat, tehát minden jó, ha a vége jó alapon ünnepelhettek néhány hete Fatih Terim fiai. A korábbi évekhez képest ezúttal kevesebb a klasszis a török válogatottban, persze, Turan és Calhanoglu személyében vannak igazán kreatív futballisták is a keretben.
A görögök leégtek, utolsó lettek a mi csoportunkban, egyetlen sikerüket ellenünk aratták, előtte csak 3 iksz jött össze nekik, igaz, kivétel nélkül idegenben. A szövetségi kapitány váltás sem hozta meg a fordulatot, a hellének gyengén, sőt, többször is motiválatlanul futballoztak. Pedig itt is vannak “nevek”, de a nevek még nem alkotnak maguktól csapatot.
Mitroglouék nagy verésekbe nem szaladtak bele, kétgólos volt a legnagyobb. Aggasztó volt a gárda támadójátéka: 9 selejtezőn 3 gólt termeltek Fortounisék! És, hogy tetézzük tovább a dolgot, a múlt héten Luxemburgban sikerült 1-0-ra kikapniuk a kék-fehéreknek…
Azt gondoljuk, hogy jelen állapotában a török válogatott erősebb a görögnél, és ezt ma be is bizonyítják Buluték! Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik