Hírek

Egy selejtező, egy barátságos!

Az írek a bosnyákokkal, az albánok a grúzokkal találkoznak ma este...

Írország-Bosznia -2.5!

Ma sem lesz gólzápor a két alakulat összecsapásán…
Az első meccsen 1-1-re végeztek a gárdák, tehát még semmi nem dőlt el.
Az írek otthon erősek, csoportjukban is hazai pályán gyűjtögették az egységeket, igaz, a lengyeleket és a németeket nem tudták megelőzni. 2013 szeptembere óta nem kaptak ki a szigeten! A válogatottban mindenki légiós, angol első- és másodosztályú csapatokban szerepelnek a focisták. Az első mérkőzésen szervezettek voltak Martin O’Neill fiai, a bosnyákok nem tudtak sok helyzetet kialakítani a kapujuk előtt. A kapusok közül többen is sérültek, a csatár Walters és a bekk O’Shea letöltötte eltiltását, így visszatérhetnek.
A bosnyákok nagyon elrontották a selejtezők elejét, jött is a váltás a kispadon, Mehmed Bazdarevic pedig rendet is tett a csapatnál. Az utolsó három csoportmeccsüket megnyerték Dzekóék, így feljöttek a 3. helyre Wales és Belgium mögé. Az első mérkőzésen némiképp csalódást okoztak Lulicék, ugyanis nem nagyon tudták feltörni az ír védelmet. A mai meccsnek más lesz a forgatókönyve, ellenfelük kevésbé lesz defenzív, viszont azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a 0-0 az íreknek jó eredmény…
Óvatosak lesznek a csapatok, az tuti, ennek megfelelően nem is várható sok találat. Háromig nem jutnak el a felek, tippünk így: -2.5!

Albánia-Grúzia 1!

A hazaiak jó eséllyel otthon tartják a pontokat!
Az albán gárda sporttörténelmet írt azzal, hogy kijutott az Eb-re. Az I-csoportban Portugália mögött a 2. helyen végeztek, mérlegük 4-2-2 volt, otthon csak az örményeket verték meg, idegenben viszont nem kaptak ki. A keret légiósokra épül, Gianni De Biasi szövetségi kapitány pedig ütős kis csapatot rakott össze. Xhakáék a csoportban 10-5-ös gólkülönbséget produkáltak 8 meccsen, tehát a védelem rendben van, elől Gashiéknak kell kicsit koncentráltabb teljesítményt nyújtaniuk. A minap Koszovóval játszottak felkészülési meccset, a vége 2-2 lett.
A grúzoknak nem volt esélyük a kijutásra, az 5. helyen végeztek a csoportban, csak Gibraltárt tudták maguk mögé utasítani. 9 ponttal zártak, kétszer verték az újoncot, egyszer pedig a skótokat gyűrték le otthon. A sorozat hajrájában a németeket is meglepték Kankaváék, ám végül a világbajnok 2-1-re fordított. A közelmúltban Észtországban szerepeltek edzőmeccsen, annak csúnya lett a vége: 3-0-ra égtek meg a Baltikumban…
Bár mostanság nem brillíroztak otthon az albánok, a hazai pálya mégis előnyt jelent ma este. Az az érzésünk, hogy Hysajék elverik a grúzokat. Tippünk így 1-es!

Olvasói sztorik