Hírek

Hajrá magyarok!

Egész egyszerűen ki kell jutnunk az Eb-re!

Almeria-Ponferradina DNB 1! 1!

Most már meg kell kezdenie a pontok gyűjtögetését az Almeriának – ma nyerhetnek Carillo fiai!
Tavaly esett ki az élvonalból az Almeria, és, ha nem vigyáznak a piros-fehérek, könnyen a második ligának is búcsút inthetnek! A déliek közepesen kezdtek, de gyalázatos lett a folytatás. Kirúgták az edzőt, majd a megbízott trénerrel sem ment jobban a fiúknak. Ekkor érkezett a Vidivel bajnoki címet nyert Joan Carillo. A 47 esztendős szakember egy mallorcai vereséggel nyitott, majd jött két iksz, ami nem sok, de legalább nem kaptak ki Sorianóék. Otthon vegyes a mérlegük (2-2-2), jelenleg 10 egységgel a sereghajtók. 12 fellépésen 13-20-as gólkülönbséget produkáltak, tehát a védelemmel komoly gondok vannak. A hátvédsorból ma is lesz hiányzó, egy jobb-bekk, egy bal-bekk sérült, csak úgy, mint egy jobbszélső. Viszont visszatérhet egy eltiltott középpályás.
A Ponferradina egyelőre jól teljesít. Tavaly egy egységgel maradtak le a play offról, most a 6. pozíciót foglalják el 18 ponttal. Idegenben azért nem olyan ütősek a kék-fehérek (1-1-4), a formájuk viszont rendben van: öt bajnoki óta nem kaptak ki, Djordjevicsék a múlt hétvégén a hajrában mentettek pontot otthon a Mirandes ellenében (2-2). A keretben egy belső védő sérült, egy másik pedig eltiltott lesz – két fontos hiányzója biztosan lesz a szakmai stábnak…
Joan Carillo még nem hozta meg a feltámadást Almeriában, de azt gondoljuk, ennek eljött az ideje. A piros-fehér csíkosak ma bebizonyíthatják, hogy azért annál több van bennük, mint hogy a kiesés ellen küzdjenek. A bátrabb sporttársaknak a sima 1-est ajánljuk, az óvatosabbak a DNB 1-essel próbálkozhatnak!

Magyarország-Norvégia -2.5! Magyarország jut tovább!

Az Eb kapujában állnak a mieink, szerintünk a Storck-legények be is lépnek rajta!
Az első mérkőzésen a norvégok nem futballoztak jól, tették becsülettel a dolgukat ugyan az északiak, de a kreativitás hiányzott Bergeték játékából. Jöttek becsülettel előre Henriksenék, 16 szögletig el is jutottak, de egy-két lehetőségtől, no és az angol játékvezető által nagyvonalúan továbbengedett 16-oson belüli szituktól eltekintve összesen három nagy helyzetig jutottak. Persze, ilyen szinten ezeket értékesíteni kell, hiszen a kihagyott ziccerek megbosszulhatják magukat. És így is történt, Kleinheisler gyönyörű találata magyar előnyt eredményezett.
Nem akarjuk leírni a norvégokat, hiszen azért az is tisztán látszott, hogy a második félidőben azért tudnak ők tempót diktálni. A jobbszárnyuk nagyon aktív volt, a bekk, Elabdellaoui jószerivel többet tanyázott a mi 16-osunk előterében, mint a félpályánál. Erre nem is nagyon talált megoldást a magyar alakulat – a visszavágón azonban reményeink szerint jobban le lehet zárni majd a védelem bal oldalán lévő folyosót.
Hogmo kapitány a cserékkel fel is rázta alakulatát, nem lepődnénk meg, ha Elyounoussi, Pedersen, vagy Hellund is több szerepet kapna Budapesten. A keretből alapember nem dőlt ki, és eltiltás sem sújtja a norvég válogatottat.
Sajnos, a mieinknél lesz egy alapember, aki épp sárgalapjai miatt nem lehet ott a Groupama Arénában. Gera Zoltánról van szó, a Fradi rutinos középpályása pedig bizony alappillére nemzeti együttesünknek.
De ezzel le is tudtuk a károgás részét a dolognak! Mert a mieink nagyszerű első félidő után a második játékrészben némiképp óvatosabb játékot produkálva győzedelmeskedtek Oslóban! Az egész együttes előtt le a kalappal! Király ismét brillírozott, a védelemben Guzmics tanárian hatástalanította a beadásokat, Gera igyekezett összeszedni a labdákat, Eleknek a védekezés mellett többször is maradt ereje felérni az ellenfél kapuja elé, nem mellékesen gólpasszt adott a titkos fegyvernek, Kleinheisler Lászlónak!
A Storck-Möller páros alaposan feltérképezte az ellenfelet, így történhetett meg, hogy sikeresen romboltuk le a norvégok erényeinek többségét. A védelem baloldalán a Kádár-Dzsudzsák páros megtett mindent, hogy hatástalanítsa a vendégek rohamait, de azért jöttek be a labdák szép számmal középre. Erre egészen biztosan reagál majd valamit a szakmai stáb, muszáj reagálnia…
Nagy a titkolózás a kezdőcsapatot illetően, mi sem bocsátkozunk tippelésbe, de annyit egészen biztosan leszögezhetünk: bárki kap szerepet, 110 százalékos teljesítmény nyújt majd a 90 perc során!
Hogy milyen mérkőzésre számítunk? Óvatosra, mindkét fél részéről. Az előny itt, de az északiak azért nem rontanak majd nekünk. Kivárásra játszanak majd, mint ahogy mi is. Nem kalkulálunk gólzáporral, ha lesz is találat, akkor azt, vagy azokat a második játékrészben várjuk. Az az érzésünk, hogy 1-0-ra nyerünk, de legrosszabb esetben is ikszet játszunk. Ami ugye tudjuk, mit jelentene… Kevés találat és magyar Eb-részvétel! Mi erre a két opcióra fogadunk!

Olvasói sztorik