Hírek

Olasz B és selejtező!

Kevés góllal, illetve hazai sikerrel számolunk...

Modena-Pro Vercelli -2,5!

Kevés góllal kalkulálunk a szombat esti összecsapáson!
Rossz formában várják a mérkőzést a hazaiak: négy játéknap óta nem nyertek, így nem is csoda, hogy csak a 18., osztályozós helyről várhatják a folytatást a fiúk mindössze 12 ponttal. Hernan Crespo tanítványai otthon, az Alberto Bragliában még csak-csak elfogadhatóan szerepelnek (3-1-2), idegenben viszont két iksz mellett négyszer is megégtek. A támadósorral van elsősorban probléma, ugyanis a sárga-kékek 12 fellépésen mindössze 9 gólt rúgtak!
A Modenánál lesznek hiányzók. A balbekk eltiltott, egy belső védő, egy védekező és egy támadó középpályás pedig sérült.
A Pro Vercelli sincs sokkal kényelmesebb helyzetben aktuális riválisánál, ám az elmúlt hetekben mutatott forma azért bizakodásra ad okot. A piros-fehér-feketék behúzták utolsó két bajnokijukat, így Claudio Foscarini legénysége feljött a 15. pozícióba. 14 egységéből négy származik idegenből (1-1-3), gólkülönbségük a túrákon 2-5! Azért ez is deffenzív harcmodorra enged következtetni… A keretben egy balbekk és egy középső középpályás sérült.
A hazaiak over/under mutatója 3/9, a vendégeké 2/10. Egymás ellen a legutóbbi három mérkőzésükön összesen négy találat született.
Azt gondoljuk, hogy nem a mai ütközetben szakad majd ki a gólzsák. A csapatoktól óvatos játékot várunk, és a felek nem jutnak el három találatig. Tippünk így: -2.5!

Ukrajna-Szlovénia 1!

Az ukránok erősebbek, ki is vívják az Eb-részvételt!
Az ukránok a C-csoportban szerepeltek, azonban csak a 3. helyen zártak, miután Spanyolország és Szlovákia is beelőzte őket. Az utolsó pillanatig megvolt a sárga-kékeknek az esélyük az egyenes ágon való kijutásra, azonban veszítettek a hispánok ellen, így nem az övék lett a legjobb 3. pozíció a mezőnyben.
Mikhail Fomenko szövetségi kapitány alakulata a két riválistól egyaránt kikapott hazai pályán, Matáéktól idegenben is, Hamsikékkal vendégként jött a remi – a többi ellenfélnek nem kegyelmeztek Jarmolenkóék. A keretük erős, hiányzójuk kettő lesz: Sztepanenko eltiltott, Rotan sérült.
A szlovénok az angol-svájci párost nem tudták megszorongatni, így maradt számukra a 3. hely, ami a realitás. Értek el meglepetéseket, mind pozitív, mind negatív értelemben, hiszen legyűrték otthon a helvéteket, de kikaptak az észteknél, és pontot veszítettek hazai közönség előtt a litvánokkal szemben.
Srecko Katanec kapitány alakulatában vagy egy-két húzónév, érdemes kiemelni Ilicicet, Kamplt, Kurticot és Birsát, akik egytől-egyik topbajnokságokban szerepelnek, az előrejátékban tehát van potenciál, no és a kapuban Handanovic áll, aki a Serie A egyik legjobb hálóőre. Fontos információ, hogy meghatározó játékos nem hiányzik a keretből.
Az ukránokat erősebbnek érezzük, és hazai pályán szerintünk előnyt szereznek a visszavágóra. Sőt, a párharcban is a sárga-kékeket gondoljuk erősebbnek, 1.5-ért megfogadható egy másik szelvényen Sevcsukék továbbjutása is…

Olvasói sztorik