Hírek

Barátságos történetek…

Egykori csoportellenfeleinknek szavazunk bizalmat...

Luxemburg-Görögország 2!

A görögök a selejtezősorozat végén életjelet adtak magukról, azért annyi van bennük, hogy nyerjenek ma este…
Csoport utolsók randevúznak ma este Luxemburgban. A hazaiak a C-jelű hatosban végeztek a 6. helyen. 4 pontjuk lett, otthon legyőzték Macedóniát és ikszeltek a fehéroroszokkal, idegenben azonban minden mérkőzésükön kikaptak. Payalék három vereséggel zárták a sorozatot, az utolsó meccsen megszorították a szlovákokat, de végül 4-2-re nyertek Hamsikék. A keretben továbbra sincsenek klasszisok, viszont a gárda szervezett, és olykor képes lehet a meglepetésre.
A görögök nagyon leszerepeltek, 10 mérkőzésen 6 pontot szereztek, egyetlen sikerüket az utolsó fordulóban aratták, épp ellenünk. Sőt, a hellének hazai környezetben még gólt sem szereztek egészen a mieink elleni találkozón. Váltottak szövetségi kapitányt is közben a kék-fehérek, ám a padon történt változás sem hozta meg a sikert. A keret pedig lényegesen többre hivatott, Mitroglouék európai elit klubokban futballoznak – ennek ki kell jönnie mielőbb…
A két alakulat között minőségbeli különbség van, a görögök erősebbek, és talán most már bizonyítani is tudják Fortounisék. Szerintünk ma sikerül is… Tippünk így: 2-es!

Észak-Írország-Lettország 1!

Nem a két kedvenc válogatottunk találkozik ma este Belfastban… A hazaiak nyernek!
Michael O’Neill csoportgyőztest faragott együtteséből, így az észak-írek kijutottak az Eb-re. A zöldek csak egyszer kaptak ki (Romániában), egyébként kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak mindvégig. Otthon 3-2-0-ás sort produkáltak, velünk és a románokkal nem bírtak Laffertyék. A gárda extrát nem nyújtott, viszont képtelen volt hibázni: oda-vissza verte például a görögöket, és bármennyire is rossz formában voltak a “csoporttársai”, a hatost csak megnyerték, ez pedig önmagáért beszél.
A letteket nem kedveljük, nagyon nem, hiszen ha legalább ikszelnek a zárófordulóban a kazahokkal otthon, akkor most a magyar válogatott már az Eb-sorsolást várhatná. Nem így történt, lelketlen és ügyetlen játékkal Sabaláék pont nélkül maradtak Rigában. Ez pedig azt is jelentette, hogy a csoport utolsó helyén zártak – nyeretlenül. Idegenben azért hoztak bravúrpontokat, ugyanis nem kaptak ki a cseheknél, a törököknél és Izlandon sem. De az utolsó játéknapon mutatott produkció azért igencsak súlyos volt…
Nem várunk fantasztikus futballélményt a kilencven perctől, sokkal inkább rakkolós játékot, amelyből a hazaiak jönnek ki jobban. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik