Hírek

Barátságos és kupa!

Ma válogatott és klubmeccset is választottunk...

Észtország-Grúzia -2.5!

A barátságos meccsen nem várunk sok találatot…
Az észtek az E-csoportban szerepeltek, nem tudtak beleszólni a nagyok dolgába, viszont legalább a litvánokat és San Marinot beelőzték. Elképesztő azonban, hogy mennyire impotens volt a fehér-kék-feketét támadójátéka: 10 selejtezőn 4-szer voltak eredményesek Vassiljevék! Mentségükre legyen mondva, nagyon agyba-főbe őket sem verték az ellenfelek, kilenc kapott góllal hozták le a sorozatot. A formájuk borzalmas volt, három sittel zárták a csoportküzdelmet.
A grúzok a D-csoportban szerepeltek, s lettek az 5. helyezettek. A német-lengyel-ír-skót négyest nem tudták megszorongatni, viszont Gibraltár nekik sem jelentett akadályt. 10 találatot hintettek a sorozatban, ebből hetet az első európai tornájára nevező újoncnak. Kaziasviliéknek voltak fellángolásaik, verték például a skótokat, és vezettek Németországban, összességében mégsem voltak meggyőzőek a sorozatban. A selejtezők finisében voltak egyértelműen jobban a grúzok, erre talán lehet alapozni a későbbiekben.
A találkozótól nem várunk gólzáport, egyik fél sem a félelmetes támadójátékáról híres. Szerintünk három alatt maradnak a csapatok, és mellékesen a grúzokat nem tartjuk esélytelennek…

Pribram – Hradec Kralove 1!

Az első mérkőzésen a Pribram 1-0-ra nyert idegenben, így az első ligás alakulat kényelmesebb helyzetből várhatja a visszavágót. A társulat a 10. az élvonalban, otthon kicsit harmatos (2-1-3), de a formája bizakodásra adhat okot. Három bajnokin 7 egységet húzott be, és ugye az odavágón is diadalmaskodott. A Hradec Kralove tavaly esett ki az első divízióból, most cél a feljutást. Egyelőre nem állnak a vonal felett, de a 2. Karvina mögött csak egy egység a lemaradásuk. Idegenben sem rosszak (3-3-1), jópasszban jönnek a mai meccsre.
A két gárda egymás elleni mérlege nyomasztó Pribram-fölényt mutat, ebben a felállásban még soha nem nyert a Kralove. Ma is a hazaiaknak áll a zászló, a legjobb nyolc közé az első ligás csapat jut. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik