Hírek

Brazil történetek…

Izmos kis brazil mérkőzésekre leltünk...

Ceara – Bragantino +2,5!

A brazil másodosztályban a hajrához közelednek a csapatok. Hőseink egyaránt érdekeltek egy-egy fontos kérdésben…
A Ceara 34 fordulót követően a 16. 38 egységgel – épp annyi van neki, mint a már vonala alatt tanyázó Macaenek. A tét tehát óriási a Ceara számára, amely otthon egészen hullámzóan teljesített (5-7-5). A forma viszont egyértelműen mellettük szól, négy bajnokit húztak be zsinórban, nyertek például a listavezető Botafogónál is. Acostáék sorsolása nem egyszerű, két nehéz túra vár rájuk, viszont az utolsó játéknapon majd épp legfőbb riválisukat fogadják. A társulat hazai gólkülönbsége 24-23, ez arra enged következtetni, hogy otthon bizony bevállalós a csapat, csak négyszer nem talált be saját közönsége előtt.
A Bragantino feljebb lépne egy osztályt, erre még meg is van az esélye. Most a 5. 54 ponttal, de a 4. helyezett Santa Cruz is csak eggyel előzi meg. Nagyon szoros a táblázat első fele, a 4. és a 9. között mindössze három egység a differencia. A gárda 4-2-11-es idegenbeli mérlege igencsak gyenge, ám Moises Robertóék jó formában érkeznek az ütközetre: három bajnokin diadalmaskodtak sorozatban! A csapat támadójátékára nem lehet panasz, hiszen 51-szer voltak eredményesek a fiúk, ugyanakkor a védelem is pont ennyiszer kapitulált. 21/13 a Bragantino over/under mérlege.
Mindkét csapat motivált lesz, jó formában van, és az iksszel egyikük sem lesz kint a vízből. Azt gondoljuk, felvállalják a felek a nyílt játékot, és akkor jöhetnek a gólok. Három biztosan…

Sampaio Correa-Atlético GO 1!

A Sampaio otthon félelmetes, ráadásul ha jól hajrázik, még fel is juthat. A vendégek számára nincs tétje a mérkőzésnek…
A hazaiak a 7. helyről várják a folytatást, 54 pontosak, eggyel maradnak el a már feljutó helyen álló Santa Cruz mögött. Otthon parádéznak a fiúk, mutatójuk 11-5-1, Nadson Almeidáék négymeccses veretlen szériából érkeznek a mai ütközetre. A sorsolásuk nem rossz, ám azért a pocsék idegenbeli mérlegen muszáj lesz javítaniuk, ha komolyan gondolják a feljutást.
Az Atletico a 13. 43 egységgel, nem nagyon kell hátra tekintgetnie az alakulatnak, a sorsolása nem rossz, így a kiesés szinte kizárt. Igencsak elkapták a fonalat Fabio Sanchezék szeptember elejátől, nagy sorozatot produkáltak, de a legutóbbi két bajnokin már megint kikaptak. Extra motivációra nem lehet számítani a vendégektől, akik vészes gólínségben szenvednek: 34 fellépésen 30 gólt jegyeznek. Idegenbeli 4-5-8-as mérlegük nem rossz, bár sikereit inkább kiscsapatoknál érte el.
Elsősorban motivációs tényezők miatt húzzuk rá a hazait erre a meccsre, a Sampaionak minden pont kell – ebből hármat ma össze is szed. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik