Hírek

Olasz és holland hazai!

Mindkét vendég gyenge formában érkezik a találkozóra...

Sassuolo-Carpi 1!

A hazaiak masszívak, a vendégeknél áll a bál, a kirúgott edzőt hívták vissza. Nem táltosodik meg az újonc…
Eusebio Di Francesco ütős kis brigádot pakolt össze. Az élvonalba tavaly feljutott alakulat szó sincs már a biztos bennmaradás kiharcolásáról, cél a stabil középmezőnyben való szereplés. Eddig ennek megfelelően is szerepelnek a zöld-feketék, sőt! Az 5. pozíciót foglalják el Berrardiék 19 egységgel, saját stadionjukban pedig őrzik veretlenségüket (3-2-0), verték a Juvét, a Laziót és a Napolit is!
A brigád formája mostanában szeszélyes: a Mapei Stadiumban hozza a meccseit, idegenben viszont nem remekel. Legutóbb a Friuliból azért sikerült elhoznia egy pontot (Udinese, 0-0). A keret majdnem teljes lesz, egy belső védő ugyan sérült volt, de visszatérésére reális esély van.
A Carpinál nem mennek rendben a dolgok. A piros-fehérek tavaly magabiztosan nyerték meg a Serie B-t, viszont egyelőre nem tudják felvenni az élvonal ritmusát. Szemlátomást a klubvezetés is elveszítette a fonalat: a szezont még Fabrizio Castorival kezdte az együttes, majd kirúgták, érkezett Giuseppe Sannino, aki helyére kit hoztak a héten? Persze, hogy Castorit… Túl sok logikát mi nem vélünk felfedezni a történtekben, mindenesetre annyi biztos, megy a kapkodás rendesen.
Az eredmények viszont nem jönnek. A társaság az utolsó 6 ponttal, idegenben egy iksz mellett négyszer égtek meg Matosék (Palermóban remiztek, de nem mostanában). A formájuk persze gyenge, három bajnoki zakó után a Hellas ellen hazai pályán remiztek – ez került végül Sannino állásába.
A keretben jó néhány hiányzó van, a támadósorban a rutinos Boriello még eltiltását tölti, a középpálya közepén és bal szélén is van sérült, és egy csatár is kidőlt az egyébként sem veretes alakulatból.
A Sassuolo stabil gárda, bárkire veszélyes. A vendégeknél ugyan új a tréner, de ezt az edzőt már egyszer menesztették néhány hete, aligha hoz megújhodást. A házigazda nem kegyelmez, otthon tartja a pontokat. Tippünk így: 1-es!

Vitesse-AZ Alkmaar 1!

A vendégek pocsék passzban és fáradtan érkeznek Arnheimbe – ebből nem lesz pontszerzés…
A sárga-feketék összességében lendületben vannak, állítjuk ezt annak ellenére, hogy két hete otthon kikaptak az Ajaxtól. De előtte és utána sikereket könyvelhettek el Peter Bosz fiai, így már az 5. helyen állnak 20 egységgel, 4-0-1-es, félelmetes hazai mérleggel, ami 16-4-es otthoni gólkülönbséggel párosul. Az alapcsapat bevetésre készen áll, egy háromgólos támadó sérült, de már hetek óta.
Amennyire pozitív dolgokat tudtunk írni az arnheimi legényekről, annyira elkeserítő a helyzet az alkmaari fiúknál. A piros-fehérek a bajnokságban csak a 11. helyen szerénykednek 12 ponttal, október eleje óta nem nyertek bajnokit John van den Brom tanítványai – egy sovány siker jött össze a kupában. Az EL-ben sem áll jól a piros-fehérek szénája, az elmúlt bő két hétben az Augsburg verte őket oda-vissza. Idegenben nagyon nem megy Henriksenéknek, egy győzelmet arattak még a sereghajtó ellen. A szakmai stáb egy belső védőre és egy jobbhátvédre nem számíthat sérülés miatt.
A Vitesse nagyszerű formában várja a találkozót, míg az AZ gyengélkedik. A hazaiak támadófutballja erős, az alkmaari védelemben pedig lesznek hiányzók. Szerintünk a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik