Hírek

Folytassa, Donadoni!

Egy olasz és egy francia élvonalbeli meccs került ma terítékre...

Hellas Verona-Bologna X2!

Klasszikus kiesési rangadót rendeznek a Serie A 12. fordulójában: nem írjuk le a vendégeket, Donadoni mester legénysége egy pontra jó lehet Veronában!
Nincs ok az örömre a Hellas háza táján. A sárga-kékek 11 fordulót követően 6 egységgel az utolsó előtti helyről várhatják a folytatást. A Marc Antonio Bentegodiban még nem nyertek Andrea Mandorlini fiai, három iksz mellett kétszer kikaptak Ionitáék. De idegenben sem ünnepelhettek győzelmet a fiúk, így szégyen szemre, egyedüliként a mezőnyben még nyeretlen a társulat! Pedig Pazziniékban azért több van, három keret biztosan gyengébb, mint a Hellasé. És ami korábban működött, az is elromlott: a veronaiak támadójátéka nagyon ötletes volt a feljutás évében, de még tavaly sem volt gond a csatársorral. A védelem soha nem volt a legstabilabb csapatrész – most sem az, viszont a gólok sem jönnek. A gólkülönbségük 8-17, ezzel a legimpotensebb támadószekció az övék. A veterán csapatkapitány, Luca Toni sérült, Pazzini és Juanito Gomez egyelőre nem játszik veszélyesen. Árulkodó adat, hogy a jobbhátvéd, Pisano vezeti a házi góllövőlistát két találattal… A védelemből Albertazzi, a középpályáról Viviani és Romulo, elölről pedig Toni sérült.
A Bologna újonc a ligában, a Serie B-ből Delio Rossi vezetésével jutottak fel a piros-kékek. Igen ám, de az eredmények nagyon nem jöttek, így október végén, az Intertől hazai pályán elveszített meccs után váltás történt a padon. Érkezett Roberto Donadoni, aki néhány nap alatt rendesen felrázta a gárdát! Első meccsén a volt Milan-klasszis sima 3-0-ás diadalt aratott az Atalanta ellen. Brienzáék ötletesen futballoztak, és a fölényük a második félidőre meghozta gyümölcsét. Kellettek is a pontok Destróéknak, akik még mindig kieső helyről várják a folytatást. A Bologna most 9 pontnál jár, idegenben a Carpinál nyertek, négyszer viszont kikaptak. Mentségükre legyen mondva, hogy a tabella első felében lévő csapatoknál jártak. A védelemben Oikonomou, a középpályán pedig Zuculini sérült.
Az edzőváltás szemlátomást jó tett a Bolognának, Giaccheriniék bebizonyították, hogy nem felejtettek el futballozni. A piros-kékek lendülete kitart még, és a gyengélkedő Hellasnál ez pontot, pontokat eredményezhet. Tippünk így: X2!

Lorient-Troyes 1!

A Lorient ellen nehéz dolga lesz az újoncnak…
A Lorient középcsapat a gall élvonalban, eddig lényegesen jobban teljesít, mint tavaly, amikor bizony a szezon végén még volt izgulni valója. A narancssárgák jelenleg a 8. helyen állnak 17 ponttal, ebből otthon, a Stade Yves Allainmat-Le Moustoir-ban 11-et húztak be (3-2-1). Sylvain Ripoll együttese viszonylag kiszámítható formában érkezik az összecsapásra, ugyanis legutóbbi három bajnokiján egyaránt döntetlenre végzett. A veretlenségük régebbre nyúlik vissza, ugyanis előtte verték a Bordeaux-t, másfél hete pedig a Ligakupában ejtették ki a Montpelliert. A gárda támadójátékára nem lehet panasz, gólkülönbségük 18-17. A kameruni-francia csatár, Moukandjo már hét találatot jegyez. A keretben lesznek hiányzók. Egy fontos csatár, a háromgólos Waris Majeed pirosat kapott legutóbb Guingampban, így most eltiltott lesz. Rajta kívül egy cserekapus sérült, egy belső bekk pedig edzéseket hagyott ki.
Az Estac Troyes újonc az élvonalban, tavaly tükörsimán nyerte meg a másodosztályú küzdelemsorozatot. A nyáron nem igazán sikerült megerősíteni a keretet, így nem is csoda, hogy az idén csak bukdácsolnak a kék-fehérek. Még nyeretlenek, mindössze négy egység áll a nevük mellett. Idegenben 0-1-4 a mérlegük, 1-12-es gólkülönbséggel – csak Rennes-ből hozták el a pontokat. A formájuk tragikus, négy bajnoki és egy Ligakupa-kiesés történt a közelmúltban. És, hogy tetézzük a bajt, ezúttal két eltiltottja is lesz Jean-Marc Furlan vezetőedzőnek: egy kezdő csatár és egy fontos bekk. Sérültjeik is vannak, ugyancsak két jó bekk. Így még nehezebb dolguk lesz a vendégeknek.
A Lorient jobb formában van, és minden bizonnyal otthon tartja a három pontot a Troyes ellen – csak úgy, mint a legutóbbi két alkalommal. Nem lábal ki a gödörből a sereghajtó, tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik