Hírek

Irány a holland másodosztály!

Természetesen gólokban gondolkodunk ma este...

FC Eindhoven-Fortuna Sittard +2,5!

A feljutásra hajtó házigazda gólgazdag meccset vív a kiesés elől menekülő vendégekkel!
Az FC Eindhoven kedvező pozícióból várhatja a folytatást. A gárda 23 egységgel a 3., osztályozós pozícióban tanyázik, hazai mérlege pedig erős, 4-1-1. A támadósora és a védelme is gólképes, 12 fellépésen így jött össze 20-1-6-os gólkülönbség. Mitchell van der Gaag együttese jó passzban van, két sikert aratott az elmúlt hetekben, a legutóbbi játéknapon fontos rangadón szerezték meg a pontokat Van Imschooték a Volendam vendégeként (1-2). A kék-fehérek célja a feljutás: tavaly a 2. helyen zártak, de elbukták a play offot. Ezúttal két sérült van a keretben: a csapatkapitány, aki belső védő és egy jobbhátvéd.
Az egykor szebb napokat megélt Fortuna Sittard ezúttal is a bennmaradásért küzd. A kanárik a 16. helyen állnak 11 ponttal – az utolsó Waalwijket öttel előzik meg. Érdekesség, hogy Jeffrey Kooistra alakulata idegenben hatékonyabb: 2-1-3 a túramérlege. Augusztus végétől nagyon mély gödörbe került, aminek meg is lett az eredménye: kirúgták az edzőt. A váltás azonnal nem hozta meg az eredményt, viszont legutóbb már nyertek Gökan Lekesizék. A védelem szorulna alapos rendbe tételre, ugyanis 12 csatában 30-szor mondott csődöt.
Lesz több hiányzó is a gárdában: a jobbhátvéd piros lapos eltiltását tölti, rajta kívül sérült egy balbekk, egy jobbszélső és egy középső középpályás.
Az FC Eindhoven és a Fortuna Sittard over-under mérlege egyaránt 9/3, az egymás elleni mérkőzések ebben a felállásban rendre sok találatot hoztak.
Ma is a gólokban látunk erőt, szerintünk három biztosan lesz a ma esti ütközetben. Tippünk így: +2.5!

Sparta Rotterdam-Almere City (0-1) 1! +3.5!

Sok gólt és magabiztos hazai sikert várunk a találkozótól!
A hazaiak a 2. helyről várják a folytatást, 23 pontjukból 15-öt zsebeltek be saját közönségük előtt. Minden hazai fellépésüket behúzták, gólkülönbségük a Het Kasteelben imponáló, 16-4! Idegenben nem megy olyan jól ALex Pastoor mester legénységének, mérlegük 2-2-2 – ez azért nem olyan ütős eredménysor. A gárda az elmúlt három tétmeccsét idegenben játszotta: két súlyos vereség (egy bajnoki, egy kupa) után végre vendégségben is győztek a piros-feketék: 3-1-re diadalmaskodtak Brognóék Emmenben. A keretben egy belső védő és egy jobbszélső sérült.
Az Almere 9 egységével a 17. pozíciót foglalja el. A piros-fehérek idegenben harmatosak, két iksz mellett négyszer kikaptak, gólkülönbségük 9-17. A formájuk mostanában valamelyest biztató, a pocsék rajt óta az elmúlt négy mérkőzésükön behúztak 7 pontot. A keret nem túl erős, és lesz hiányzó is minden csapatrészben. Egy eltiltott játékos viszont visszatérhet.
A Sparta hagyományosan erős otthon, az Almere pedig pocsék vendégségben. Könnyen lehet nagyon sima hazai siker, és akár négy találatot is összehozhatnak a felek!

Olvasói sztorik