Hírek

Brit kaland!

Az EL-ben ma Londonban és Glasgow-ban is mérkőzést rendeznek...

Tottenham-Anderlecht 1! +2,5!

Hazai sikert és gólokat várunk az angol-belga csatától!
A J-csoportban nagyon kiélezett a helyzet: a Monaco vezet 5 ponttal, 2. az Anderlecht 4, 3. a Tottenham ugyan 4 egységgel, míg az utolsó a Qarabag (3).
A londoniak nincsenek rossz passzban. Pochettino mester legénysége az elmúlt egy hét alatt behúzott két fontos bajnokit: előbb a Bournemouethnál nyertek Kane-ék, majd otthon az Aston Villát simázták le. A két Premier League összecsapáson 8 találatot vertek be Lameláék, akik fel is jöttek az 5. helyre.
Az EL-ben az azerieket legyőzték Dembeléék, azóta viszont nem tudtak nyerni. Pontot hoztak Monacóból, majd hiába vezettek Eriksen góljával Brüsszelben, végül a lila-fehérek fordítani tudtak (2-1).
A sarkantyúsok nem igazán tartalékolhatnak, hiszen ha ma nem nyernek, úgy nagyon meleg lehet a továbbjutás. A sérültek többsége felépült, így erős kerettel várhatják a találkozót Alderweirelderék.
Lapértesülések szerint Heung-Min Son, Pritchard és Bentaleb nem bevethető.
Az Anderlecht a Monacóval ikszelt otthon a nyitó fordulóban, majd kikapott Azerbajdzsánban, végül verte a Tottenhamet. Gilleték a bajnokságban a 2. helyen állnak, egy ponttal maradnak el a Gent mögött. A formájuk biztató, mindössze egy vereséget szenvedtek a pontvadászatban.
A brüsszeliek támadójátéka veszélyes, mondjuk ezt annak ellenére, hogy például a Qarabag otthonában nem sikerült gólt lőniük Okakáéknak.
A keretben két középpályás, egy balbekk és egy támadó sérült.
A Tottenhamnek muszáj nyerni, és szerintünk nem is hibáznak Daviesék. A hazai győzelem mellett pedig a gólokra is érdemes fogadni, mert hármat azért csak összehoznak a felek!

Celtic-Molde +2,5!

Nem kímélik egymást ma sem a csapatok, három gólt tuti, hogy összehoznak!
Az A-csoportban nagy meglepetésre a norvég együttes áll az élen 7 ponttal, mögötte következik a Fener 4, az Ajax 2 és a Celtic is 2 ponttal. Tehát ha ma nyernek az északiak, úgy tuti továbbjutók.
No, de ne szaladjunk ennyire előre. A skótok ezúttal csak az EL-ben szerepelhetnek, miután egy másik skandináv együttes, a Malmö búcsúztatta a zöld-fehéreket a BL-főtáblára jutásért folytatott harcban.
Ronny Deila legénysége a bajnokságban magabiztosan vezet, előnye már 6 egység, egyetlen vereséget szenvedett el, sorozatban négy bajnokit nyert meg a közelmúltban. Ami a nemzetközi hadszínteret illeti, nos, itt már nem olyan rózsás a helyzet. A korai BL-búcsú után nehéz kvartettbe kerültek a katolikusok. Az első fordulóban Amszterdamban, a másodikban Glasgowban a Fenerrel játszottak 2-2-es döntetlent Commonsék, majd ezután jött a Molde elleni 3-1-es zakó. Griffithsék tehát gólképesek elől és hátul egyaránt… A keretben két fontos hiányzó van, egy balbekk és egy középpályás.
A Molde csúnyán leszerepelt az idei kiírásban, egy fordulóval a bajnokság vége előtt a 6. helyen áll. Nemhogy a címvédés nem jött össze, még a dobogóra sem fér oda Ole Gunnar Solskjaer alakulata. A kékek ugyan mostanság jó formát mutatnak, a komplett szezonban mégis a kiszámíthatatlanság jellemezte Elyounoussiékat. A támadósorral nem volt különösebb hiba, szép számmal termelték a találatokat Hestadék, ugyanakkor a védelem óriási bakikat hozott össze…
A csoportban eddig nagyon jól állnak a norvégok! Verték idegenben a Fenert, majd otthon leikszeltek az Ajax-szal, végül pedig legyűrték saját közönség előtt a Celticet. Ha ma nyernek Mostromék, továbbjuthatnak.
A Celticnek muszáj győznie, hogy életben maradjon továbbjutási reménye. A zöld-fehérek neki is rontanak majd a vendégeknek, akik viszont okosban lekontrázhatják majd a házigazdát. Jó kis csörte lesz, amelyen legalább esik három gól. Mi erre fogadunk, tippünk tehát: +2.5!

Olvasói sztorik