Hírek

Hendis hazai és gólváltás

Ma a BL-re koncentrálunk!

Sahtar Donyeck-Malmö (0-1) 1!

Az ukránok nehéz helyzetbe hozták magukat: ma egész egyszerűen muszáj nyerniük!
Az ukrán alakulatot rendesen kifosztották a nyáron, meghatározó játékok sora hagyta el a klubot. A vészmadaraknak azonban nem lett igaza, legalább is ami a hazai szereplést illeti. Teixeiráék 31 ponttal vezetik a bajnokságot, egy vereséget szenvedtek mindössze 12 meccsen, gólkülönbségük 34-8, tehát a támadósorra nem lehet panasz. A nagy rivális Dinamo Kijev ellen idegenben győzött – most már viszont a BL-ben is meg kellene kezdeni a pontok gyűjtögetését.
Mert az elit ligában eddig három vereséget szedtek össze Mircea Lucescu fiai. A madridi zakót egy hazai, PSG elleni fiaskó követte. Ezekkel a vereségekkel még adott esetben nem is lett volna probléma, viszont két hete Malmőben is pont nélkül maradtak Kucherék. Három találkozó, nulla pont, nulla rúgott gól, viszont nyolcat már kaptak Stepanenkóék. A keret nem lesz teljes, Shevcsuk (bekk) és Taison (irányító) sérült.
A Malmö tavaly megnyerte a bajnokságot, az idén viszont leszerepelt: csak az 5. helyen zárt. A pontvadászatot épp a hét végén fújták le, és Rosenbergék kikaptak a bajnoktól, ráadásul otthon. Az egész évre jellemző volt a gárdára a kiszámíthatatlanság, nem tudtak folyamatosan jó teljesítményt nyújtani a kékek. A BL-ben két vereséggel kezdtek, vállalható sittek csúsztak be Párizsban és otthon a Reallal szemben egyaránt, mindkét ütközet 0-2-vel végződött. Aztán a donyeckieket legyűrték, így a 3. helyért folytatott harcban fontos csatát nyert. A svédek sem teljes kerettel érkeznek, Azinovics (kapus) és Molins (középpályás) biztosan kihagyja a találkozót, Djurdjić, egy gólerős támadó viszont ott lehet a fontos BL-mérkőzésen.
A Donyeck győzelmi kényszerben lép pályára, és szerintünk ma be is húzzák a három pontot a Lviv Arénában a fiúk. Sőt, a végén kettő is lesz közte! Sima 1-esre fogadunk!

PSV-Wolfsburg Mindkét fél betalál: IGEN!

A B-csoportban még jószerivel semmi nem dúlt el féltávnál: a holland-német párharctól gólváltást várunk!
A 4. fordulóban találkozik ismét egymással a PSV és a Wolfsburg. Két hete a farkasok pályaválasztásával 2-0-ás hazai siker született. Féltávnál a kvartettet Dieter Hecking alakulata vezeti 6 ponttal, 2. a Manchester United (4), 3. a CSKA Moszkva (4), 4. pedig az eindhoveni társulat.
Cocu mester együttese otthon verte az angolokat, viszont mindkét kimozdulása kudarccal végződött. A németeknél hasonló a helyzet: otthon a moszkvaiak és a hollandok is fejet hajtottak a zöldek előtt, viszont a manchesteri túra nem hozott pontot.
A PSV a holland élvonalban a 3. helyen áll, formája remek, a hét végén idegenben rúgtak egy hatost Guardadóék. A hazai mutatójuk 3-1-0, támadójátékuk pedig félelmetes: 11 bajnokin 29 találatot hintettek már de Jongék. A keret nem lesz teljes: két bekk és egy csatár huzamosabb ideje sérült, egy másik támadó, a belga Lestienne bevetésére azonban van némi esély.
A Wolfsburg az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutat, így nem is meglepő, hogy már a Bundesliga 3. helyén állnak a zöldek. Dosték idegenben annyira nem meggyőzőek, viszont egyetlen bajnoki vendéggyőzelmüket két hete, az utolsó kimozdulás alkalmával aratták (Darmstadt 0-1) Caligiuriék. Dieter Hecking minden csapatrészben kénytelen hiányzóval számolni, Knoche (bekk) tuti, hogy nem lesz ott a pályán, Kruse (csatár) és Träsch (középpályás) bevetésére azonban van remény.
A mai mérkőzéstől nyílt játékot és gólokat várunk – szerintünk mindkét fél egyszer legalább eredményes lesz. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik