Hírek

Gólok itt, hazai ott…

Ma egy angol és egy olasz meccsnek jártunk utána...

Tottenham-Aston Villa +2,5!

Gólokat hozhat a hétfő esti mérkőzés!
A Premier League 11. fordulójának zárómeccsén egyértelműen a házigazda a favorit. A Tottenham a 6. helyen áll 17 egységgel, egy sikerrel viszont beelőzheti a West Ham Unitedet. Otthon, a White Hart Lane-en eddig nem remekelnek Pochettino mester tanítványai, veretlenek ugyan, de két siker mellett háromszor csak remiztek. Dembeléék formája kicsi szeszélyes… A bajnokságban csak az első játéknapon maradtak pont nélkül (Manchester United, 1-0), azóta őrzik veretlenségüket. Az EL-ben viszont épp a közelmúltban csúszott be egy váratlan vereség Brüsszelben, az Anderlecht vendégeként. A londoniak támadósora nagyon erős, legutóbb Kane triplázott a Bournemouth ellen megnyert 5-1-es találkozón. Lesznek hiányzók, elsősorban a középpályán, a legfontosabb kimaradó Chadli, ako korábban kilenc bajnokin szerepelt.
Tim Sherwood menedzsernek lefőtt a kávé, a sorozatos vereségek hatására távozott Birminghamből a korábbi nagyszerű támadó. A kispadra Kevin MacDonald ült: a skót szakembernek kegyetlenül nehéz dolga lesz. A keret gyengült a nyáron, s noha igazoltak is a piros-fehér-kékek, igazi csapattá még nem érett össze a társulat. A bajnokságban sereghajtóként várják a játéknapot, 10 meccsen mindössze 4 pontot szereztek, egyetlen sikerüket az első fordulóban aratták az újonc Bournemouth vendégeként. Sorozatban szenvedtek sok vereséget, a hétközi Ligakupa-meccset is bebukták. Jó hír, hogy a védelembe visszatérhet Lescott és Richards is, így fontos hiányzója nem is lesz a Villának.
A hazaiak támadójátéka erős, ma várunk legalább két gólt Lameláéktól. Viszont az Aston Villa is kénytelen lesz előre menni, ugyanis muszáj megkezdeni a pontgyűjtést. Nyílt csatát és legalább három találatot várunk a találkozótól. Tippünk így: +2.5!

Cagliari-Vicenza 1!

A szigetlakók egy győzelemmel átvehetik a vezetést a ligában – kell ennél nagyobb motiváció?
A szárdok tavaly estek ki az élvonalból, cél most az azonnali visszajutás. A piros-kékek 10 meccsen 20 egységet húztak be, otthon viszont hibátlanok: mind az öt mérkőzésüket megnyerték. A formájuk az idegenbeli gyengélkedés miatt némiképp szeszélyes. A keretben vannak sérültek, egy támadó, egy bekk és egy középpályás.
A Vicenza 14 pontos, viszont idegenben az egyik legjobb a Serie B-ben (3-1-1). A gárda otthon mintha meg lenne átkozva, négy remi mellett egyszer kikapott. Vendégségben legutóbb is nyerni tudtak Pasquale Marino fiai: a Trapanitól hozták el a pontokat (1-2). A csapatban két bekk sérült, de ők nem alapemberek.
A hazaiak otthon nem ismernek kegyelmet, ezt ma a Vicenza is megtapasztalja. Kettőt jó eséllyel vágnak majd Diego Fariasék, és ez elegendő is lesz a sikerhez. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik