Hírek

Holland kettes, német egyes…

Ismét tutikra leltünk...

ADO DEn Haag-Feyenoord 2!

Egyre nagyobb a nyomás Henk Fräser vezetőedzőn, könnyen lehet, hogy egy újabb vereség az állásába kerülhet…
Nem kezdte jól a szezont a hágai alakulat. A zöld-sárgák a 14. helyen állnak 8 ponttal, a Kyocera Stadionban pedig még nyeretlenek – igaz, csak egyszer kaptak ki (0-4-1). A formájuk pocsék, egyetlen sikerét még augusztusban aratta, azóta sok vereség, kupakiesés, a legutóbbi két bajnokin nem kapott ki, viszont a mezőny leggyengébb csapataival találkozott. Nagyon nem megy tehát Duplanéknak, akikre nehéz meccsek várnak a közeljövőben. A keretben két belső védő és egy támadó középpályás sérült.
A rotterdami együttes szárnyal, Giovanni van Bronckhorst igencsak jó csapatot pakolt össze. A piros-fehér-feketék 25 egységgel a 2. helyen állnak, az éllovas Ajax ugyancsak 25-ig jutott. Idegenben 3-1-1 a statisztikája, a PSV-nél kapott ki augusztus végén, azóta hat bajnokin 16 pontot szerzett. Csak növeli Eliáék önbizalmát, hogy a holland kupában az ősi rivális amszterdamiakat búcsúztatták (1-0). Jó hír, hogy nincs sérült a keretben, így Kuyték a legjobb összetételben utazhatnak Hágába.
Az ADO-nál nagy nem stimmelnek a dolgok, és nem gondoljuk, hogy a pazar formában lévő élcsapat ellen támadnának fel. A rotterdamiak elhozzák a pontokat! Tippünk így: 2-es!

Hamburg-Hannover 1!

A házigazda esélyeit érezzük az alsóházi ütközetben…
A hamburgiak a tűzzel játszanak évek óta, az előző két kiírásban csak osztályozón tudták kivívni a bennmaradást a Bundesliga első osztályában. Most talán nem kerülnek ilyen kellemetlen helyzetbe, 10 fordulót követően 14 egységgel a 10. pozíciót foglalják el. Otthon 1-2-1-es mérleggel rendelkeznek, formájuk pedig biztató: otthon ikszeltek a Leverkusennel, majd nyertek a Hoffenheimnél. A keretben Hunt, Ekdal és Kacar sérült.
A Hannover nagyobb bajban van, 8 pontjával a kiesőzóna tagja. Vendégként 1-2-2 a mérlege, Kölnben győzött két hete. A rossz rajt után októberre magukra találtak a fiúk, de a múlt hétvégén már megint kikaptak, ráadásul a hétközi kupameccsen is alulmaradtak Darmstadtban. A keretben három alapember, két középpályás és egy támadó sérült.
A Hamburg jobban egyben van, mint a Hannover. A szászok az elmúlt két tétmeccsüket elbukták – jó eséllyel ma is pont nélkül maradnak. Tippünk így 1-es!

Olvasói sztorik