Hírek

Magyar egyes, olasz kettes

A Vidi-AS Roma párosnak szavazunk ma bizalmat...

Videoton-Diósgyőr 1!

A középcsapatok ütközetében a házigazdát érezzük esélyesebbnek!
A 13. fordulót követően mindkét alakulat 15 pontos, a fehérváriak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a miskolciakat. A Vidi idei szezonjáról már korábban sokszor értekeztünk, edzőváltás, fejetlenség, kaotikus állapotok jellemezték a korábban mintaklubnak számító együttest. Hosszú keresgélés után Horváth Ferenc személyében megtalálták a vezetőedzőt: a tréner győzelmekkel mutatkozott be, továbbléptek a kupában és verték odahaza a Kispestet, viszont az első bajnoki kiruccanás vereséggel ért véget (Haladás, 1-0). A kupában szerdán vigasztalódhattak a piros-kékek, miután 1-0-ás előnyt szereztek Szombathelyen.
Kovácsék még nem játszottak döntetlent az idei kiírásban, 5 siker mellett 8-szor már kikaptak. Hazai pályán azért jobban fest a mérlegük, 4 győzelem mellett kétszer kaptak ki. A két vereség még a bajnokság elején csúszott be, azóta sorra nyertek Langék.
A miskolciaknál sem klappol minden, ezt a piros-fehérek hétről-hétre bizonyítják. Az erős kerettel rendelkező DVTK csak a 9., 15 egységéből csak 5 jött össze idegenben (1-2-3). Bekő Balázs együttesének védelme tragikus, 13 fellépésen 23 gólt szedtek már be – ez a 2. legtöbb a ligában. A formájuk szeszélyes, a Vasas elleni idegenbeli győzelmet egy Fraditól elszenvedett hazai vereség követett. A keretben sok a sérült, és egy belső védő eltiltott lesz. A piros-fehérek nem képesek a folyamatos jó teljesítményre, és nem hisszük, hogy Fehérváron bravúrra lennének képesek.
Az első körben a Videoton a ráadásban fordította a maga javára az eredményt (1-2). Most is Juhászékat érezzük esélyesebbnek, és otthon nem is hibáznak a gyenge védelemmel rendelkező keletiek ellen. Tippünk így: 1-es!

Inter-Roma 2x! DNB 2!

A rangadón a vendégek nem szenvednek vereséget, sőt!
A milánóiak nagyon jól kezdték a szezont, öt sikert arattak zsinórban, utána viszont jött egy gyengébb sorozat: a Fiorentina nagyon elvertek joveticéket a San Siróban, utána háromszor remiztek, mígnem kedden újra három pontot ünnepelhettek Icardiék a Bologna vendégeként. Most a 4. pozíciót foglalják el 21 egységgel. A kék-feketék otthon 3-1-1-es mérleggel rendelkeznek, négy meccsen nem kaptak gólt! A keret ezúttal sem lesz teljes, mert ugyan Murillo visszatér a védelembe, de Felipe Melo eltiltását tölti majd. Sérült Vidic és D’Ambrosio.
Az AS Roma vezeti a bajnokságot! A farkasok 23 pontig jutottak, idegenben 3-1-1-es statisztikát produkálva. Csak a Sampnál kaptak ki, de annak már jó ideje. A BL-ben is élnek még Gervinhoék reményei, fontos ütközet vár a társulatra a jövő héten az Olimpicóban a Leverkusen ellen.
Rudi Garcia csapata nagyszerű formát mutat, 5 győztes bajnokival a hátuk mögött érkeznek a rangadóra. És a támadósor… Pjanicék már 25 találatot számlálnak, a közelmúltban pedig csak a firenzeiek úszták meg két góllal, a többi rivális hármat, négyet, vagy ötöt kapott. A keretben Totti, Keita és Strootman sérült, Salah visszatér eltiltásából, és De Rossi is bevethető lesz.
Az Inter eddigi teljesítménye megsüvegelendő, ugyanakkor a Romát még idegenben is esélyesebbnek tartjuk. A fővárosiak nem térnek haza pont nélkül, sőt, nyerhetnek is a San Siróban! Tippünk így 2x! DNB 2!

Olvasói sztorik