Hírek

Hazai és gólok!

Egy olasz, egy török bajnoki...

Sampdoria-Empoli 1! DNB 1!

A genoaiak otthon masszívak, jó eséllyel ma is három ponttal gazdagodnak…
A héten a 10. fordulót rendezik a Serie A-ban. A játéknap előtt a házigazda az előkelő 7. pozíciót foglalta el 14 ponttal. A jó szereplés elsősorban a hazai produktumban keresendő: Walter Zenga legénysége 4-1-0-ás sort tud felmutatni, csak az Inter tudott remizni nála. Idegenben nem megy ilyen jól a társaságnak, a túrákon mindössze egy iksz jött össze.
A forma a fentebb említett Janus-arcúság miatt meglehetősen hektikus, a Luigi Ferraris-ban vasárnap simán elverték a tengerészek a Veronát, előtte viszont a Frosinone vendégeként 2-0-ra kapituláltak. Most újra otthon léphetnek pályára Ederék… A keretben Christodoulopoulos, Coda és Krsticic sérült, Barreto a Hellas ellen már visszatért.
Az Empolit sokan leírták a szezon előtt, mondván vezetőedzőjét és alapembereit is elveszítette a nyáron. Ám a kékek eddig csak nem foglalkoznak a pesszimista jóslatokkal, szépen gyűjtögetik az egységeket. Most 10 ponttal a 15. helyről várta a 10. fordulót a társaság. Idegenben egyszer nyertek Maccaronéék, háromszor viszont kikaptak, a sikert Udinében érték el. Marco Giampaolo vezetőedző alakulata hullámzóan teljesít mostanság, otthon nyert kétszer a brigád, viszont kétszer veszített a kirándulásokon. Cosic, Croce és Mchedlidze sérült, de ők nem számítanak alapembereknek.
A Sampdoria keretét erősebbnek érezzük, ráadásul otthon félelmetesek is Sorianóék. Az Empoli olykor képes a meglepetésre, de nem idegenben. A hazaiak nem hibáznak, és behúzzák a három pontot. Tippünk így: 1-es!

Mersin Idman Yurdu – Istanbul Basaksehir Mindkét fél betalál: IGEN!

Az egymás elleni elmúlt hat mérkőzésükön 23 gól született… Ma sem lesznek visszafogottak a felek…
Bülent Korkmaz vezetőedző nincs egyszerű helyzetben, ugyanis legénysége a 17., kieső helyről várhatta a folytatást. A gárda beragadt a rajtnál, az első hat fordulóban csak egy pontot szerzett, azóta valamelyest megemberelték magukat a piros-kék-fehérek, de még most is csak 5 egységnél járnak. A Mersin Stadyumu-ban a Trabzont verték, háromszor viszont kikaptak. Érdekesség, hogy saját közönségük előtt eddig mindig jött a +2,5-ös opció. A keretbe visszatérhet a két hete kiállított bolíviai jobbszélső, már így csak egy támadó nem bevethető a csapatban.
A Basaksehirspor az 5. volt a forduló előtt, Abdullah Avci vezetőedző csapata eddig még nem remizett, mérlege 5-0-4. Idegenben 2-0-2 a statisztikájuk, a formájuk bizakodásra ad okot, ugyanis 5 bajnokiból négyet behúztak, csak a Besiktastól kaptak ki. A keret erős, viszont vannak fontos kimaradók. Emre Belözoglu, a csapatkapitány középről, Alexandru Epureanu a védelemből, Semih Sentürk pedig elölről hiányzik majd – három rutinos focistáról van szó…
A Két együttes közös múltja elképesztő érdekes adatokat tartalmaz. Tavaly mindkétszer 2-2 lett a végeredmény, előtte évben 3-2 és 2-2, előtte 2-4 – durván tolják egymás ellen a társulatok. Ma is ebben van fantázia! Mindkét fél – más-más okokból – motivált lesz, és ez nyílt játékot eredményezhet. A gólváltás jó döntésnek tűnik, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik