Hírek

Kupakedd!

Egy angol és egy magyar meccs kerül terítékre...

Békéscsaba-MTK 2!
A kupában sem megy majd jobban a viharsarkiaknak, mint a bajnokságban, az MTK előnyt szerezhet a visszavágóra.
Az újonc eddig nehezen veszi fel az élvonal ritmusát. A viharsarkiak az utolsók a bajnokságban, 13 mérkőzés után 8 egység áll csak a nevük mellett. A védelem gyenge, már 30 gólt kaptak Mursitsék. A forma sem az igazi: a Lokitól elszenvedett 7-0-ás, kiütéses vereség után a hét végén a Paks is elvitte a pontokat a Kórház utcából (2-3).
A lila-fehérek eddig csak egyszer nyertek otthon, a Vidit győzték le, azon kívül két iksz és 5 vereség a hazai mérlege. A kupában a Csepelt, a Mezőkövesdet és a Kisvárdát ejtették ki Birtalanék.
Az MTK jól szerepel az idén is, a dobogóról várhatja a folytatást. László Csaba alakulata 2-4-3-as idegenbeli statisztikát produkált eddig. Torghelléék formája jó, a válogatott szünet óta kettőt nyertek a kék-fehérek. A kupában a Mezőhegyest iskolázták le Hegedűsék.
Az idén már találkozott egymással a két együttes: október 3-án a Kórház utcában 1-1-re végeztek a felek. Ma viszont az az érzésünk, hogy az MTK már az első mérkőzésen előnyt szerez. A Békéscsaba nincs jó passzban, ezt kihasználják a vendégek. Tippünk így: 2-es!

Everton-Norwich +2.5!

Két, rossz formában lévő csapat találkozik ma a Ligakupa 4. fordulójában. Gólokat várunk, legalább hármat…
A liverpooli együttes 13 pontos, a vendégek 9 egységig jutottak. A formájuk egyaránt pocsék, a kék-fehérek két, a kanárik három vereségből érkeznek a mai ütközetre. A Goodison Park közel sem félelmetes erődítmény az idén (1-2-2), csak a Chelsea-t győzték ne Naismithék.
Roberto Martinez menedzser együttese eddig két kört ment a sorozatban, előbb a Barnsleyt hosszabbítás után, majd a Readingot rendes játékidőben búcsúztatták Konéék.
A Norwich nem szerepel jól a bajnokságban, elsősorban pocsék védekezése okozza a vesztét. Alex Neil gárdája 10 találkozón 21 gólt kapott, idegenben 1-2-2-es sorhoz 8-13-as gólkülönbség társul. A kanárik gyenge szériát futnak, ráadásul a sorsolásuk is neház: a Chelsea-Mancy-Arsenal trió szerepel a közeljövőben az ellenfelek között…
Tetteyék eddig a Rotherhamot és a WBA-t ejtették ki – mindkétszer jöt a +2,5-ös opció.
Az az érzésünk, hogy gólokban gazdag összecsapás lesz a mai, ez a kupameccs nem a védekezésről szól majd. Nyílt játékot és legalább három találatot várunk a Goodison Parkban!

Olvasói sztorik