Hírek

Spanyol és török történetek…

Hazai sikert és gólváltást érzünk...

Athletic Bilbao-Sporting Gijon 1!

A baszkok kezdenek formába lendülni, az újonc lehet ezúttal az áldozatuk…
Ernesto Valverde együttese nem kezdte jól a szezont. Az EL-ben a csoportkörben nem áll rosszul a szénájuk, a bajnokságban azonban csak nem jöttek az eredmények. A gárda az első öt La Liga mérkőzéséből négyet elveszített, azóta viszont három találkozón 5 egységet szereztek Adurizék – így most 8 ponttal még mindig az alsóházban állomásoznak.
A piros-fehér-feketék a San Mamesben kétszer nyertek, kétszer veszítettek: a Getafét és a Valenciát gyűrték le Laportéék, a vereségeket viszont a nagyágyúktól szenvedték el (Real, Barca).
A baszkok csütörtökön Belgrádban játszottak nemzetközi kupameccset, és nyertek is, így nagy esélyük van a továbbjutásra az EL-csoportkörből.
Három középpályás, Rico, Iturraspe és Susaeta sérüléssel küzdött, előbbi nem lesz ott a mai meccsen, utóbbi kettő viszont keretbe kerülhet. Két bekk, Laporte és Balenziaga is kihagyott edzéseket, de velük kalkulálhat a szakmai stáb.
A Sporting Gijon 9 egységnél jár, viszont idegenben lényegesen eredményesebb az újonc, mint odahaza. Vendégségben négy fellépéséből csak egyet veszített el (2-1-1), október elején az Espanyolnál győzött, legutóbb fordulatos meccsen a hajrában mentett pontot a Granada ellen otthon (3-3).
Fernandez Antuna Abelardo vezetőedzőnek egy fontos hiányzóval kell számolnia: Sanabria, a brigád egyik legjobb csatára sérült. Carlos Castro, egy másik támadó is kidőlt, de őt lehet, hogy összedrótozzák a mai bajnokira.
A Bilbao mintha kezdené elkapni a fonalat. A hazaiak ma nyernek, és megkezdik a felzárkózást a középmezőnyhöz. Tippünk így 1-es!

Antalyaspor-Besiktas Mindkét fél betalál: IGEN!

Eto’o vs. Mario Gomez – mi lesz ebből? Gólváltás!
A 9. fordulót rendezik a napokban a török élvonalban. A játéknap előtt a hazaiak a 7. pozíciót foglalták el 14 ponttal. Az Akdeniz Universitesi Stadium-ban még veretlenek a piros-fehérek, két siker mellett kétszer ikszeltek. A társulat formája nem rossz, három bajnokit vívtak meg veretlenül, legutóbb Bursából hozták el a pontokat (0-2). A gárda vezére egyértelműen Samuel Eto’o, az afrikai támadó már hat gólt termelt csapatában. A keretben két középpályás sérült, de ők nem alapemberek.
A fordulót megelőzően a Besiktas állt a tabella élén. A fekete sasok 8 ütközetben 19 pontot húztak be, vendégségben 3-1-0-ás impozáns mérleget felmutatva. Senol Günes vezetőedző együttese már 19 gólt rúgott, ezzel a legtermékenyebb alakulat a ligában. Quaresmáék többfrontos küzdelmet vívnak, az EL-csoportkörében is érintettek, legutóbb Moszkvában értek el döntetlent. Sosáék formája rendben van, a bajnokságban három sikert könyvelhettek el zsinórban. A sikerekben nagy szerepet vállal Mario Gomez, a német center hatszor volt eredményes eddig. A keret szinte teljes, az alapemberek bevetésre készen állnak.
Mindkét gárda előrejátéka erős, és ma a csatároké lesz a főszerep. A hálók megzördülnek, itt is, ott is – mi erre fogadunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik