Hírek

Erős egyes, erős kettes

Gladbach és Nápoly!

Mönchengladbach-Schalke 1!

Amióta Andre Schubert irányítja a hazaiakat, jönnek az eredmények. A szeszélyes Schalkét is meglephetik a zöldek!
A Gladbach a tavalyi bronzérem után az idén botrányosan kezdett, ötször kikapott a Bundesligában. Jött a váltás a padon, és a csere bejött! A zöld-fehér-feketék azóta négy bajnokit húztak be, és a BL-ben is megszerezték első pontjukat: Torinóban a Juventus-stadionban értek el 0-0-ás döntetlent Raffaelék. Most a 11. pozíciót foglalják el Stindlék, a Borussia Parkban 2-0-2-es sort felmutatva. A keretben két bekk mellett egy fontos középpályás sérült (Herrmann).
A Schalke is több fronton küzd, egyrészt a Bundesligában, másrészt az EL-ben. A hazai pontvadászatban a 3. helyen áll 19 egységgel, idegenben 3-0-1-es egészen bátor mérleggel (csak Wolfsburgban kapott ki). A válogatott szünet után győztek Höwedesék, a Veltins Arénában 2-1-re verték a Herthát. A királykékeknél nincsen friss sérült, “csak” a régiek nem gyógyultak fel: Giefer, Nastasic, Uchida, Höger és Santana – a csatársoron kívül mindenhol van kimaradó.
A Mönchengladbach lendületben van, és otthon képes lehet megnyerni a meccset a kissé szeszélyes Schalke ellen. A Borussia folytatja jó sorozatát, és győz. Tipp: 1!

Chievo-Napoli 2!

A déliek nagy formában vannak, ma is nyernek!
A Serie A-ban a 9. fordulót rendezik, és a szezont jól kezdő veronai együttes a lendületben lévő Napolit fogadja. A Chievo az első 5 játéknapon 10 egységet szerzett, utána viszont csak kettőt. Rolando Maran alakulata otthon 2-1-1-es sort produkált, csak az Intertől kapott ki. Legutóbb is pont nélkül maradtak Paloschiék: a Genoa ellen 3-2-re maradtak alul a sárga-kékek. Birsáék eddig összességében várakozáson felül teljesítenek, és az idén várhatóan nem lesznek kiesési gondjai a társaságnak. A keretben lesz változás, két fontos bekk visszatérhet, a középpályán viszont van két sérült, igaz, ők már huzamosabb ideje.
A Nápoly épp ellenkező utat jár be, mint aktuális ellenfele. A halványkékek rosszul kezdtek, az első három fordulóban nem nyertek Maurizio Sarri fiai, utána viszont turbó üzemmódra váltottak Callejonék: sorra győznek a déliek a Serie A-ban és az EL-ben egyaránt. Az alakulat összeállt, félelmetes a támadószekció – nem véletlen, hogy a Milantól a Midtjyllandig négyeket szórnak Higuainék. Idegenben most már meggyőzőek Hamsikék, összességében 1-2-1 a bajnoki mérlegük – a Sassuolonól kaptak ki még a nyitófordulóban. A keretben Dries Mertens hagyott ki edzéseket, de elképzelhető, hogy a középpályás is ott lehet Veronában.
Az idén februárban a Marc Antonio Bentegodiban nyertek a déliek, és ma is az ő sikerüket várjuk. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik