Hírek

Holland és német kaland!

Ma egy másod- és egy elsőosztályú meccsnek jártunk utána...

Volendam-Emmen +2,5! 1!

Hazai sikerrel és gólokkal számolunk a holland másodosztály ma esti rangadóján.
Robert Molenaar együttese rendesen bekezdett, az első nyolc fordulóban veretlen maradt, s noha legutóbb pont nélkül maradt Mastrichtban (3-1), még így is két egység előnnyel vezeti a bajnokságot. Most 22-nél járnak a narancssárgák, a Kras Stadionban 3-1-0-ás mérleggel – csak a Venlo tudott ikszelni nála. A keretet jól összerakta az egykori remek futballista, az igazolások is jól sikerültek, a sérültek közül többen is felépültek, ma már csak egy védekező középpályásra és egy jobbszélsőre nem számíthat a szakmai stáb.
Az emmenieknél nagy volt a jövés-menés a nyári szünetben, ez azonban egyelőre nem látszik meg az alakulat teljesítményén. A piros-fehérek a tabella első felében tanyáznak, jelenleg 14 ponttal a 8. helyezettek. Idegenben annyira nem megy Marcel Keizer csapatának (1-1-3), egyetlen sikerét még a nyitófordulóban aratta a gyengécske Oss vendégeként. A csapat formája nem rossz, a válogatott szünet előtt nem ment ugyan, de Kolderék a Go Ahead legázolásával tértek vissza a bajnokságba (4-1). A keretben lesz hiányzó, egy bekk, de elől összeállhat a Gyasi-Kolder-Danso támadósor, amely eddig 9 gólt termelt.
Izgalmas meccsre van kilátás, és elnézve a felek közös múltját, szinte biztos, hogy jön a +2.5-ös opció. Szerintünk ma is lesz három találat, emellett a hazaiakra voksolunk.

Hoffenheim-Hamburg Mindkét fél betalál: IGEN!

Alsóházi rangadót rendeznek a forduló nyitómeccsén: mindkét háló megzördül, legalább egyszer!
Markus Gisdol, a “falusiak” vezetőedzője nincsen egyszerű helyzetben: a gárda a 17., kieső helyről várja a 10. fordulót, 9 fellépésen eddig ugyanis csak 6 egységig jutottak a kékek. Otthon, a WIRSOL Rhein-Neckar-Arena-ban rosszul tolják Vollandék, még nyeretlenek, két iksz mellett kétszer égtek. Mellettük szól viszont, hogy két, utóbbi hazai fellépésükön nem kaptak ki, előbb a Dortmundtól csíptek el egy pontot, majd a Stuttgarttal remiztek. Egy sikert könyvelhettek el eddig Vargasék, még a 7. játéknapon Augsburgban nyertek. Legutóbb Wolfsburgban szerepeltek a gárda, de hiába jöttek vissza a meccsbe 2-0-ről Zuberék, a vége 4-2 lett.
A keret csaknem teljes lesz, ugyanis két szélső hiányzik csak. A farkasok ellen pályára lépett Szalai is, de ő, és az ugyancsak csereként beszálló fiatal Uth sem tudott csodát tenni. Kurányi padozott.
A Hamburg évek óta kísérti a jó szerencsét… Az északiak kétszer is osztályozón vívták ki a bennmaradást, az idén nem bánnák a drukkerek, ha unalmasabb lenne a szezon vége. Labbadia mester alakulata a 12. 11 ponttal (3-2-4), idegenben 2-0-3-as sorral – az Ingolstadtnál és a Gladbachnál nyertek Lasoggáék. A múlt héten a Leverkusan járt a kikötővárosban, és a vége 0-0 lett. A keretbe folyamatosan jönnek vissza a korábban sérült játékosok, a kapuban már újra Adler állt, jelenleg a középpályáról Kacar hiányzik, és Hunt szerepeltetése kérdéses.
A Hamburg keretét érezzük erősebbnek, és szerintünk mindkét csapatnál inkább a támadósorban van fantázia. Ma bizonyítanak a csatárok – egyet-egyet legalább bevernek. Mi erre fogadunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik