Hírek

BL: hazai és gólváltás

Ma Spanyolországba és Horvátországba látogatunk el...

Valencia-Gent 1!

A hispánoknak otthon muszáj nyerniük a továbbjutáshoz – és ma nem is hibáznak!
A H-csoportban a Zenit vezet 6 ponttal, második a Valencia (3), harmadik a Gent (1), utolsó a Lyon (1).
Nuno Espirito Santo együttese nem kezdte jól a bajnokságot: noha az első négy fordulóban veretlen maradt a társulat, csak egyszer nyert. Utána jött két váratlan vereség is (Espanyol, Bilbao), viszont a hétvégén a Malaga ellen kiütéssel győztek Parejoék (3-0). Most a 8. helyen állnak 12 egységgel.
A BL-ben az előselejtezőben a Monacóval szemben sikerült kivívni a főtáblára jutást, viszont a rajt nem sikerült: a szentpéterváriak 3-2-re nyertek a Mestallában. A fehér-feketék ezt követően Lyonba látogattak, ahonnan viszont elhozták mindhárom egységet. Feghouliéknak ma kötelező a győzelem a csoport – papíron – leggyengébb együttese ellen. A keret lehetséges hiányzói: Ryan (2/0), Pérez (kérdéses, 3/0), Abdennour (kérdéses, 3/0).
A Gent jól áll Belgiumban, a 2. helyen tanyázik, őrzi veretlenségét. Hein van Haezebrouck vezetőedző csapata jó formában várja a mai ütközetet, a hét végén a Royal Mouscronnál nyertek a kékek, a válogatott szünet előtt pedig a Club Brugge-t oktatták Milicevicék. A BL-ben azárt ennyire nem áll jól a szénájuk, az első meccsen ikszeltek otthon a Lyonnal, de két alapeberük a kiállítás sorsára jutott. Aztán jött az orosz túra, amely 2-1-es vereséggel zárult. Reálisan nézve a Gent a 3. helyre lehet esélyes, nem valószínű, hogy bele tud szólni a “nagyok” dolgába. A belgáknak két fontos hiányzójuk lesz: Dejaegere (eltiltott középpályás 8/0), Johansson (sérült, bekk 6/0). Mindketten alapemberek…
A Valencia erősebb alakulat, és az az érzésünk, hogy a Malaga kiütésével magához is tért az együttes. Nagyon nem hibázhatnak Alcacerék, a továbbjutáshoz a Mestallában többet nem ronthatnak. Nyernek a denevérek!

Dinamo Zagreb-Olympiacos Pireus Mindkét fél betalál: IGEN!

Mindkét együttes eddig bátor játékot nyújtott, miért ne vállalnák fel e stratégiát egymás ellen?
Az F-csoportban eddig mindkét együttes a várokozások felett teljesít: nem tettek semmi egyebet, “csak” megverték az Arsenalt. A horvátok otthon, a görögök az Emirates-ben. A bajoroktól csúnyán kikaptak mindketten, de így is van 3-3 egységük már.
A Dinamo vezeti a bajnokságot, előnye egy pont a Splittel szemben. A Maksimirban kegyetlen, idegenben viszont hajlamos ikszelni – ezért is ilyen szoros az élmezőny. A formája biztató, a válogatott szünetet követően a városi rivális NK-t verték fölényesen (4-1). A keret lehetséges hiányzói: Schildenfeld (0/0), Pavicic (0/0), Sigali (kérdéses, 5/1). Ami biztos: ezen a mérkőzésen van a legnagyobb esélyük Pivaricéknak a pontszerzésre, és emiatt várhatóan megint támadó szellemben küldi pályára alakulatát Zoran Mamic vezetőedző.
Az Oly előbb otthon kikapott a bajoroktól, majd pazar meccsen leckéztette meg az Arsenalt Londonban (2-3). A hellén bajnoknak az idén sem lesz komoly kihívója, hétből hét eddig a mérlege, 22-3-as gólkülönbséggel. A minap az AEK igyekezett megálljt parancsolni a csíkosaknak – reménytelenül. 4-0 lett a vége Fortounisék javára. A pireuszi brigád hiányzói: Maniatis (0/0), Bouchalakis (1/1), Domínguez (3/1), Da Costa (4/0).
Az Olympiacos bebizonyította az Arsenal ellen, hogy nem szabad őket leírni, bárkire veszélyesek lehetnek idegenben is. A londoni bravúrpontok akkor érnek igazán sokat, adott esetben továbbjutást, ha ma meg tudják toldani a megszerzett hármat legalább eggyel. Erre jó esélyük van a vendégeknek, ám ehhez szinte biztos, hogy gólt kell szerezniük Finnbogasonéknak.
Nyílt sisakos találkozót várunk, amelyen mindkét fél győzelemre tör majd. Az eddig látottak alapján pedig elvárható egy-egy találat innen is, onnan is. Mi a gólváltásra fogadunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik