Hírek

Északi hajrák…

A norvégoknál és a svédeknél is már csak néhány forduló van hátra a bajnokságból...

Brann Bergen-Baerum Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

Mindkét csapat számára nagy jelentőségű a mai meccs: a hazaiak a feljutásra, a vendégek a bennmaradásra gyúrnak. A bergeniek 52 pontosak, 9-3-1-es otthoni sorral rendelkeznek, előnyük hat egység az üldözőkkel szemben. Formájuk zseniális, június közepe óta nem kaptak ki. A Baerum a 13., kieső helyen áll, 30 pontos, de egy sikerrel nagyot léphetne előre. Idegenben nem meggyőző (2-4-7), vendégként 17-35-ös gólkülönbséget hozott össze. Az edzőváltás óta jobban megy a társulatnak, az elmúlt három mérkőzésen hét pontot húztak be, és nem mellékesen vágtak tíz gólt. Ma sem esélytelenek, bevehetik a bergeniek kapuját. Viszont a védelmük nem az igazi, így Brann-gólra is nagy sansz van. Tippünk így: mindkét fél betalál!

Elfsborg-Norrköping DNB 1! 1x!

Legjobb támadója nélkül nem nyer, sőt, könnyen kikaphat a listavezető Borasban…
Már csak három forduló van hátra a svéd bajnokságból, és elképesztő izgalmas hajrára van kilátás. Vezet a Norrköping (60), második a Göteborg (58), harmadik az AIK (57). A mostani házigazda is élcsapat, de az Elfsborg csak az 5. 49 egységgel, a dobogóra már nincs sanssza, viszont a Malmőt még beérheti. A Boras Arénában jól tolták a sárga-feketék, 8-4-1-es mérleget tudnak felmutatni – idegenben azért lényegesebben gyengébbek voltak a fiúk. Ami Prodellék formáját illeti: augusztus vége óta hat bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg, hármat elveszítettek, így most az ősszel szálltak el a dobogós reményei Magnus Haglund tanítványainak. Egy belső bekk, egy jobbhátvéd és egy jobbszélső sérült a keretben.
A Norrköping szárnyal, ahhoz képest, hogy tavaly a középmezőny alján zártak a kékek, most a bajnoki cím elérhető közelségbe került. Janne Andersson vezetőedző bátor taktikát dolgozott ki csapatának, idegenben is nyíltan futballoznak a fiúk, ennek is köszönhető, hogy a liga legjobb idegenbeli mérlege az övék (8-4-1, csak Helsingborgban kaptak ki). A társaság valósággal szárnyal, legutóbbi kilenc bajnokiján veretlen maradt, és megnyerte ezek közül nyolcat! A sikerekben oroszlánrészt vállalt a svéd-montenegrói kettős állampolgárságú támadó, Emir Kujovic. A csatár 19 gólt hintett, legutóbb viszont begyűjtötte harmadik sárgáját, így ezúttal csak a lelátóról figyelheti társai produkcióját.
Tavasszal, a 3. fordulóban az Elfsborg idegenben mér súlyos csapást a kékekre: 4-0 lett a vége. És mostanság nem sok babér termett a Norrköpingnek a Boras Arénában. Még a múlt évezredben nyertek ott legutóbb, 2002 óta pedig még pontot sem szereztek. Ma is bajba kerülhet legjobb csatára nélkül a Norrköping. A pontok szerintünk otthon maradnak!

Olvasói sztorik