Hírek

Deulofeu nem akart a Barcában padozni

A Spanyolországban mellőzött szélső Angliában sokkal jobban élvezi a játékot.

Kapcsolódó cikkek

A Barcelona egykori növendékével, a spanyol válogatott és jelenleg az Everton keretéhez tartozó Gerard Deulofeuval készített interjút a The Guardian.

A még mindig csak 21 éves szélső 2013-tól kölcsönben játszott előbb az Everton, majd a Sevilla színeiben, majd a nyáron végleg a liverpooliakhoz szerződött.

– Van élet a Barcán túl. Mások talán a távozás körülményeivel foglalkoznak egész karrierjük során, de én nem ilyen vagyok. Játszani akarok és nem a kispadon ücsörögni.” – kezdte Deulofeu.

A tavalyi szezonban felettébb ingadozó teljesítményt produkáló spanyol több játékidőt szeretne az Evertonnál.

– Úgy éreztem, hogy a Sevillánál elvégzett munkámért többet kellett volna a pályán lennem. De most a legjobb helyre tértem vissza. Csak 10 vagy 11 meccsen kezdtem, amikor 2013-14-ben itt voltam, de az egy jó szezon volt. A Barcánál mindig 65-70%-ban birtokoltuk a labdát és úgy éreztem, nem kell védekeznem. Angliában ez más. 10 évet töltöttem el a Barcelonánál, de amikor átigazoltam, rájöttem, hogy nagyon is szükségem van a védekezésre. – vallott őszintén hiányosságáról a mindössze két bajnokin kipróbált szélső.

– Szeretem, ha ennyit birtokoljuk a labdát, de máshol ez lehetetlen és méginkább élvezem a kontrázást, amikor tizenhatostól tizenhatosig kell futni. A Premier League-ben minden csapat ilyen. Talán a La Ligában vannak a világ legjobbjai, de itt úgy érzem, hogy beleillek a csapatba.

Szeptemberben Deulofeu két, Lukakunak címzett gólpasszal segítette győzelemre csapatát a West Bromwich ellen.

– Cselezek, beadok a szélről. A lényeg, hogy az oldalvonalhoz közel legyek, területet nyissak középen. Így lehetünk a legveszélyesebbek, főleg Lukakuval együtt. Passzolok, beadok neki és ő befejezi. Rengeteg asszisztot “szerez” nekem. – zárta a spanyol.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik