Hírek

Gólok itt, hazai ott…

Ma irány Hollandia és Olaszország!

ADO Den Haag-De Graafschap +2,5!

A kiesési rangadón bizalmat szavazunk a pocsék védelmeknek…
A hágai együttes gyengén kezdett, 8 meccsen 6 egységet szerzett, így csak a 15. helyen áll. Otthon, a Kyocera Stadionban még nyeretlen, igaz, csak egyszer kapott ki (0-3-1). A leállás előtt borzalmasan teljesítettek a sárga-zöldek, két hete az újonc NEC-nél kaptak egy négyest. A keretben vannak hiányzók, két belső hátvéd, egy középső középpályás, egy szervező és egy jobbszélső. A hátsó alakzat egyébként is gyengén muzsikál, már 18-szor mondott csődöt (12-18).
A De Graafschap még rosszabb szezont fut eddig, egy pontjukkal az utolsók, idegenben mind a négy fellépésüket bebukták. Jan Vreman vezetőedző egyelőre kapja a bizalmat, ám ha továbbra sem jönnek az eredmények, úgy könnyen utcán találhatja magát. A fehér-kékek hat sittel nyitottak, majd otthon tartottak egy pontot a Willem ellen, a szünet előtt pedig a Feyenoordot szorongatták meg odahaza (1-2). A hátsó alakzat rengeteget hibázik, és a kapusuk sincs csúcsformában: a rotterdamiak ellen a második találat egyértelműen az ő lelkén szárad. Összességében már húszat kaptak, és mindössze ötöt lőttek. A csapatban nem lesz ott egy belső védő, egy jobb oldali hátvéd, egy szervező középpályás, egy balszélső és egy center.
A hágaiak over/under mutatója 6/2, a vendégeké 7/1.
Azt gondoljuk, hogy a védelmek nem ezen a meccsen szedik össze magukat. Mindkét oldalon sok a hiányzó – ez sem a stabilitást segíti elő. A +2,5-ös opció tűnik a legjobb választásnak. Mi erre fogadunk!

Napoli-Fiorentina 1!

A délieknek a legrosszabbkor jött a válogatott selejtezők miatti szünet – ennek ellenére bizalmat szavazunk Higuainéknak!
A Benitezt váltó Maurizio Sarrit sokan féltették a nápolyi kispadtól. Az Empolitól igazolt szakember rajtja döcögősre sikeredett, az első győzelemre a 4. fordulóig kellett várni, azt viszont megérte: Hamsikék 5-0-ra ütötték ki a Laziót! Ezzel párhuzamosan az EL-ben is bekezdtek Gabbiadiniék, belga riválisukat kitömték a San Paolóban. A Serie A-ban aztán leverték a bajnokot is, két hete pedig a San Siróban a Milannak fűzték be az oktatófilmet Allanék (0-4). A Napoli 12 egységével a 6. helyről várhatta a játéknapot. A keretben Insigne szerepeltetése kérdéses, az ötgólos támadó várhatóan azért rendben lesz a rangadóra.
A Fiorentina Paulo Sousa vezetésével remekel a szezonban. A lilák állnak a tabella élén, hét bajnokijukból hatot megnyertek, 18 pontnál járnak, csak Torinóban kaptak ki, de még augusztusban. Idegenben 2-0-1 a vonatkozó statisztikájuk, az említett vereségen kívül a Carpit és az Intert verték, Milánóban parádéztak Az Európa Ligában is jól tolják Ilicicék, egyelőre tehát minden a legnagyobb rendben a violáknál. A keret erős, a portugál szakember számos variációs lehetőség közül választhat. A keretben egyre kevesebben sérültek, Babacar és Pasqual is játékra jelentkezhet, a brazil bekk, Gilberto Junior is tréningezett már.
Mindkét csapat jó formában várja a rangadót, amelyen a hazai pálya előnye dönthet a kékek javára. Callejonék átmentik formájukat és behúzzák a három pontot. Tippünk így 1-es!

Olvasói sztorik