Hírek

Videoton-Kispest

Ma egy magyar és egy angol meccset térképeztünk fel...

Videoton-Kispest 1!

Horváth Ferenc a fővárosiak ellen debütál a Sóstói Stadionban: a Vidi győzelmet arat!
A tavalyi székesfehérvári bajnokcsapatot sikerült módszeres munkával szétverni, a gárda gerince távozott, mint ahogy a vezetőedző is. Az új játékosok és Casoni egyaránt csalódást keltett, így a francia tréner ment, káoszt hagyva maga mögött. Pető Tamás átmeneti időszakra vette át a piros-kékek irányítását, s noha voltak jobb pillanatai Kovácséknak, összességében messze elmarad a teljesítményük az elvárttól. Mindössze 12 pontjuk van, és az első kanyarban már hétszer kikaptak (4-0-7)!
Otthon 3-0-2 Gyurcsóék mérlege – mellettük szól, hogy a Halitól és a Fraditól elszenvedett vereség után már csak nyertek Fehérváron.
A bajnoki szünetben aztán végre pont került a történet végére: Horváth Ferencet nevezték ki a szakmai munka ellátására. A tréner jól mutatkozott be, a Vidi 3-0-ra nyert Andráshidán Magyar Kupa mérkőzésen.
A Honvéd a tabella 5. helyén fordult 16 egységgel, idegenben 1-2-2-es sorral (nyerni Békéscsabán tudtak Kamberék). A Rossi tanítványokra leginkább a fegyelmezett jelző volt jellemző, a piros-feketék a csabai sikert és a paksi 3-1-es vereséget csak szoros meccseket vívtak. A támadójátékuk nem volt rossz, 15-ször voltak eredményesek Youláék, viszont 13-szor kapitulált a hátsó alakzat. A szünet előtt a Fradinál 2-1-re kaptak ki Kemenesék, a kupában viszont túlórára kényszerültek Soroksáron, a ráadásban viszont azért összejött a továbbjutás.
Horváth Ferenc felrázhatja Viniciusékat, akikben azért több van, sem mint, hogy szürke középcsapat legyenek az idei bajnokságban. A Videoton győzelmet arat, és megkezdi a felzárkózást. Tippünk így: 1-es!

WBA-Sunderland x2!

A Fekete Macskáknál Sam Allardyce kapta meg a menedzseri megbízatást – a rutinos szakember pontosan tér vissza a Premier League-be!
Egyik alakulat sem bánta, hogy kéthetes szünet volt a Premer League-ben, ugyanis mindkét fél pocsék formát mutatott október elejére. A WBA a rossz rajt után életjelet adott magáról a Stoke és az Aston Villa idegenbeli legyőzésével, de aztán három vereséget szenvedett zsinórban. Kiesett Norwichban a Ligakupából, majd a The Hawthornsban győzött az Everton, és a Crystal Palace ellen is pont nélkül maradtak Tpny Pullis fiai. A csíkosak így most 8 egységgel a tabella 17. helyét foglalják el. Otthon még nem nyertek, egyetleb ikszüket a Szentek ellen érzék el (0-0). A keret nem lesz teljes, a rutinos kapus, Ben Forster sérült, Olsson, Morrison és Evans is kihagyott edzéseket, de ők ott lehetnek a találkozón.
Dick Advocaat, a Fekete Macskákkal tavaly csodát tévő holland szakember a WHU ellen bedobta a törölközőt. A 2-2-re végződött összecsapás után a menedzser felállt a padról – helyére néhány nap után Sam Allardyce-t nevezték ki a klubnál. A sok csatát megélt tréner nincs könnyű helyzetben, de ezzel tisztában is volt kinevezésekor, ugyanis a piros-fehér-feketék mindössze 3 egységet gyűjtöttek 8 meccsen, 8 gólra 18-at kaptak! Nyeretlenek még, idegenben pedig három vereség mellett egy iksz jött össze a Villa Parkban.
A vendégeknél biztosan hiányzik majd az eltiltott Lens, a védelemből a sérült Matthews, Kaboul viszont már bevetésre készen áll elméletileg.
Az az érzésünk, hogy a vendégek új menedzsere felrázza Defoe-ékat. A Fekete macskák egy pontra jók lehetnek a rossz passzban lévő WBA otthonában, egy ikszet legalább elérnek Birminghamben! Tippünk ennek megfelelően X2!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik