Hírek

Gólos péntek

Ma igencsak eseménydús meccsekre vadásztunk...

Mainz-Dortmund +2,5!

Gólokkal számolunk a két együttes mai randevúján.
A Mainz eddig vagy nyert, vagy veszített: 4-0-4-es mérleggel a középmezőny tagja, a Coface Arénában 2-0-2-es sorral büszkélkedhet. A gárda otthon a Hannovert és a Hoffenheimet verte, kikapott az Infolstadtól és a Bayerntől. A leállás előtt Darmdtsadtból hozták el a pontokat Mally Junusék. Martin Schmidt vezetőedző keretében vannak sérültek, minden csapatrészben. Cordoba (cs.), Soto (kp.), Frei (kp.), Zimling (kp.) és Henrique Sereno (v.) egyaránt sérült.
A kéthetes szünet jókor jött a vendégeknek, akik szeptember 20-a óta nem nyertek tétmeccset! Pedig négyszer is próbálkoztak Castróék: ikszeltek a bajnokságban a Hoffenheimmel és a Darmstadttal, kikaptak a bajoroktól, az EL-ben pedig pontokat hagytak Szalonikiben (PAOK, 1-1). Tuchel mester pedig nagyszerűen nyitott a sárga-feketék padján, az első öt fellépésüket zsinórban behúzták Hummelsék. A támadójátékkal nincsen probléma, 8 bajnokin már 22-szer voltak eredményesek Reusék, viszont 11-szer már kapituláltak. A dortmundiaknál két bekk (Durm, Schmelzer) és két középpályás (Sahin, Leitner) sérült.
A Mainznak 6/2, a Borussiának 7/1 az over-under mérlege. A csatárokra nem lehet panasz, viszont a védelmek ingatagok. Szerintünk mindenképpen összejöhet három találat, és jó eséllyel győz azért a vendég gárda!

Strömsgodset-Odd Grenland +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A dobogó a tét a mai rangadón: nem óvatoskodnak majd az alakulatok, egymásnak esnek, és így aztán jönnek majd a találatok is rendesen!
A Strömsgodset a 3. helyen töltötte a válogatott szünet alatti leállást. A kék-fehérek 49 egységig jutottak 26 mérkőzésen, otthon, a Marienlyst Stadionban impozáns 9-2-1-es mérleggel rendelkeznek. Hazai gólkülönbségük 27-11, tehát rendesen megszórják általában vendégeiket. Augusztus közepe óta szenzációs sorozatot futnak Bjorn Petter Ingebretsen tanítványai, hét bajnokin 19 pontot zsebeltek be. A keretben egy középpályás és egy támadó bajlódott sérüléssel.
Az Odd 48 pontos, vendégként félelmetes (8-3-2, 28-18), és a szünet előtt Occeánék is remekeltek: július vége óta nem vesztettek, 10 bajnokin 26 egységet húztak be! Nem örültek a leállásnak a fehér-feketék, hiszen elképesztő lendületben voltak. A brigád még odaérhet a dobogóra, ami ugye EL-t ér. Dag-Eilev Fagermo vezetőedző egy eltiltott védőre és egy sérült csatárra nem számíthat a mai rangadón.
17/9 és 16/10 a hazaiak, illetve a vendégek over-under mutatója. Tavaly ebben a stadionban 2-1, tavalyelőtt 3-1 lett a végeredmény. Ma is azt gondoljuk, hogy felvállalják a felek a nyílt küzdelmet. Ha márpedig így lesz, akkor jönnek a gólok, három biztosan…

Olvasói sztorik