Hírek

Brazilos éjszaka…

Hazai esélyeket látunk ma Dél-Amerikában...

Vasco da Gama-Chapecoense 1! -2,5!

Az újonc őrült menekülésbe kezdett, még van esélye a bennmaradásra. Ma nyerhet – egy unalmas mérkőzésen…
Jorginho mesterrel összekapta magát a Vasco. No, azért már hátradőlésre semmi ok, ugyanis bőven a vonal alatt állomásoznak a fekete-fehérek. Jelenleg a 19. 27 egységgel, a bennmaradó Avai 33-nál jár. A helyzet nem reménytelen, ehhez viszont folytatni kellene a szeptember elején megkezdett szériát. A legutóbbi hat bajnokiján veretlen maradt a gárda, négy siker mellett két iksz jött össze. Otthon, a São Januario Stadionban is két győzelmet arattak a közelmúltban, így az összesített hazai mérlegük 4-3-7 – ehhez 10-20-as gólkülönbség társul. Összességében 29 találkozón 19 gólt jegyez a csapat – ez a legkevesebb a ligában. A mai, roppant fontos mérkőzésen nem tud a legjobb csapatával pályára lépni a Vasco, ugyanis az elsőszámú kapusa és egy támadója eltiltott lesz.
A Chapecoense egyelőre bennmaradó pozícióban állomásozik, 34 pontjával viszont még nagyon nincs biztonságban. Hogy nem lehet nyugodtságról beszélni, az egyértelműen a csapnivaló idegenbeli produktumának köszönhető: a zöld-fehérek 1-4-9-es mutatójukhoz 4-17-es gólkülönbség passzol! A támadósor gyatra tehát a vendégeknél is, akik távol otthonuktól egyszerűen be vannak oltva gól ellen. A gárda a minap lezárt egy borzalmas szériát: előbb a Dél-amerikai Kupa nyolcaddöntőjében büntetőkkel verte az Asunciont, majd a bajnokságban a Palmeirast ütötték ki Netoék (5-1). Egy középső középpályás sérült, eltiltott nincs.
Egyik gárda sem lehet büszke csatárjátékára, így ma sem várunk gólfesztivált az ütközettől. Júliusban, fordított felállásban 1-0-ra nyertek a zöld-fehérek. Nem lesz 3 találat, emellett a házigazdának szavazunk bizalmat!

Corinthians-Goias 1!

A listavezető a kiesőjelölt ellen nem hibázhat!
A Cor ötpontos előnnyel vezeti a brazil bajnokságot, 61 egység áll a neve mellett. Tite mester legénysége az Arena Corinthiansban jól megy, hazai mérlege 12-1-1, gólkülönbsége 28-8. A fehér-feketék védekezése nagyon összeállt, mindössze 24-szer kapituláltak a 29 fellépés alkalmával. Wagner Love-ék formája szinte tökéletes, június közepe óta csak egy vereség csúszott be (Internacional), a válogatott szünet előtt két sikerre jött a Ponte Pretánál elért 2-2-es remi. A keretben egy fontos védő eltiltott lesz, egy középpályás pedig hetek óta sérüléssel bajlódik.
A Goias nagy bajban van, a 17. helyen áll 31 ponttal – ez a pozíció kiesést ér majd a lefújáskor. A klubnál már történt egy edzőváltás, de egyelőre Neto mester sem hozta meg a várva várt feltámadást. A zöld-fehérek 2-3-9-es túramérlege sok mindent elárul a társulat idei teljesítményéről. A keretben lesznek hiányzók: két bekk még nem bevethető, de egy fontos hátvéd viszont újra a szakmai stáb rendelkezésére áll.
A hazaiak a bajnoki címre hajtanak, és be is húzhatják az újabb három pontot a gyengélkedő Goias ellen. Nálunk a Corinthians a favorit, rájuk fogadunk!

Olvasói sztorik