Hírek

Buzsáky Ákos visszavonult

Térdproblémái kényszerítették aktív pályafutásának befejezésére.

Kapcsolódó cikkek

A hússzoros magyar válogatott középpályás, Buzsáky Ákos két éve tért haza a Ferencvárosba, ám szinte pályára sem tudott lépni a csapatban, mindig újra és újra megsérült. A játékos most a DigiSport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott és jelentette be visszavonulását.

– A térdem most jól szuperál, hiszen fél éve nem sportolok aktívan – kezdte Buzsáky. – Ambiciózusan jöttem haza, szerettem volna itthon még élvezni a játékot, de sajnos nem így alakult. Befejeztem a labdarúgást. Az elmúlt két év csak arról szólt, hogy egy sérülés után műtét, majd rehabilitáció és újabb sérülés, majd műtét. Mindenkinél eljön az a pillanat, amikor meg kell húzni a vonalat és azt mondani: vége. Számomra ez most, 33 éves koromban jött el.

A játékos döntésének tehát nagyon is volt előzménye…

– Tavaly szeptemberben volt egy térdműtétem, amikor az orvosok azt javasolták, hogy hagyjak fel az élsporttal – magyarázta Buzsáky. – Akkor adtam magamnak még egy esélyt, a rehabilitáció után januárban megpróbáltam elkezdeni az alapozást a többiekkel, de ahogy a térdem reagált, világossá tette számomra, hogy ennek így nincs értelme.

A “sérüléstörténetét” egy térdszalagszakadással elkezdő Buzsákynak legfőképp a porccal van baja, ugyanis ha az beduzzad, sportolásra alkalmatlanná válik – és mivel az ő térdében elkopott, ez nagyon gyakran történik meg.

– Sok mindent köszönhetek a Ferencvárosnak – mondta a futballista. – Türelmesek voltak velem, segítettek a rehabilitációmban. Amikor műtétre volt szükségem, a legjobb orvosok kezeltek. Szerződést hosszabbítottak velem, úgy, hogy valószínűnek tűnt: többet már nem léphetek pályára.

Buzsáky Ákos beszélt a zöld-fehérek jelenéről és jövőjéről is.

– Jelenleg a Fradinak van a legjobb játékoskerete, ez most már az eredményekben is megmutatkozik. A jelenlegi vezetésük hosszú, felépített munka gyümölcse. Óriási bukás lenne, ha idén nem lennének bajnokok.

A játékos mostanra teljesen elfordult a labdarúgástól, még kispályán sem próbálkozik a futballal. – Hiányérzetem is van, ezért valamilyen formában vissza fogok térni, akár a saját klubunkban, a Grund FC-ben, edzőként. Több lábon próbálok állni, de a foci az első.

Olvasói sztorik