Hírek

Norvég túra

Ma bajnokikkal támadunk!

Brann Bergen-Jerv 1!

Az újoncok találkozója után a házigazdák örülhetnek majd…
A bergeni együttes tavaly pottyant ki az első ligából, ahová azonnal vissza akar jutni. Közel áll célja teljesítéséhez a társulat, ugyanis a piros-fehérek négy fordulóval a vége előtt 49 egységgel a 2. helyen állnak – e pozíció feljutást ér a végelszámolásnál. A sorsolása nem rossz a Brannak, négy mérkőzéséből hármat is saját stadionjában rendeznek. És otthon azért kimondottan erősek Husekleppék (8-3-1). A formájuk rendben van, június közepe óta nem veszítettek, legutóbbi hat bajnokijuk közül ötöt behúztak. A múlt héten a 3. helyezett Kristiansundnál vizitáltak, és nagy csatában 1-0-ra győztek idegenben. A meccsen “besárgult” egy fontos középső középpályás, így ma Lars Arne Nilsen vezetőedző rá nem számíthat.
A Jerv a harmadosztályból jött fel a második vonalba, és a sárga-kékek teljesítményét nem nagyon lehet kritikával illetni. 26 fordulót követően 40 ponttal a 6., play offot érő helyen áll, és elnézve a sorsolását, könnyen meg is tarthatja e pozíciót az együttes. A Jerv vendégként is masszív (4-5-4), és a formája is okés. Augusztus közepe óta hat bajnokit játszott le, és csak egyet veszített el. A múlt héten is nyertek a Brynénél, a találkozón sárgát kapott, így most eltiltott lesz a csapatkapitány, aki a belső védőként fontos pillére a gárdának.
A Brann otthon veszélyes, és a feljutáshoz nem hibázhat: a bergeniek behúzzák a három pontot, tippünk így 1-es!

Hödd-Hönefoss +2.5!

Mindkét együttes számára fontosak a pontok, más-más cél miatt. Ma gólos ütközetet várunk!
A Hödd 26 játéknapon 41 egységig jutott, most az 5., rájátszást érő helyen áll. A formája igencsak szeszélyes, minden kimenetelt játszott a közelmúltban. Otthon azért masszív (7-3-3), de kiszámíthatatlan: verte a listavezetőt, az egyik kiesőjelölt viszont feltörölte vele a gyepet… 14/12 a brigád over-under mérlege. A keretben nincs eltiltott, és friss sérült sincs Sindre Eid csapatában.
A zöld-fehérek az utolsók az osztályban, menekülnek a kiesés elől, de egyelőre nem kellő hatékonysággal teszik ezt. A 16. helyen állnak, 24 egysége van, hattal vannak lemaradva a fiúk a bennmaradó Bryne mögött. Idegenben nagyon gyámoltalan a Hönefoss (2-1-10), ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha valóban a vonal fölött kívánnak végezni. Az alakulat 17/9-es over-under mérleget produkált eddig. Rune Skarsfjord vezetőedző a komplett kerettel készülhet a mérkőzésre.
Május elején az AKA Arénában 3-1-re nyert a Hödd. Ma is a kék-fehérek az esélyesebbek, de a gólokban jobban bízunk. Hármat csak összehoznak a felek!

Olvasói sztorik