Hírek

Kettes és gólok!

Ma minden eldől...

Ciprus-Bosznia-Hercegovina 2!

Ha már feljöttek a 3. helyre a bosnyákok, nem akarnak lemaradni a pótselejtezőről. Nyernek ma a szigeten!
A B-csoportban így áll a tabella az utolsó játéknap előtt: 1. Belgium 20, 2. Wales 18., 3. Bosznia 14, 4. Izrael 13, 5. Ciprus 12., 6. Andorra 0.
A ciprusiakban lehet hiányérzet, noha a várakozásnál jobban teljesítettek. Otthon csak egy mérkőzésen diadalmaskodtak, Wales, Belgium és Izrael is sovány, egygólos győzelmet aratott náluk. Idegenben jobban ment, két bravúr is összejött, az egyik épp a hétvégén Izraelben (1-2).
Pambos Christodoulou szövetségi kapitány keretében nincs eltiltott, és friss sérültet sem jelzett az uefa honlapja.
A bosnyákoknak jó tett az edzőváltás, Mehmed Bazdarevic felrázta a társaságot. A balkéniak jelenleg már a 3. helyen állnak, és csak akkor garantált a pótselejtező, ha ma nyernek. Erre jó esélyük van, hiszen a formájuk rendben lévő: a minap Walest győzték le 2-0-ra. A keretbe visszatérhet az eltiltott Besic, Dzeko kisebb sérüléssel bajlódott, így a szombati találkozón csak padozott. Idegenben eddig szenvedtek Ibisevicék, csak Andorrát verték, a ciprusiak ellen pedig extra motivációt jelenthet, hogy a sorozat első mérkőzésén a szigetlakók nyerni tudtak Boszniában (1-2).
A bosnyák válogatott erősebb, ez kétségtelen, s bár a ciprusiak okoztak már meglepetést a csoportban, ma fejet hajtanak a nagyobb tudás előtt. Tippünk így: 2-es!

Törökország-Izland +2.5!

A törökök a botrányos kezdés után feljöttek, a 3. helyet már nem engedik a kezükből. Hazai sikert és gólokat várunk ma este!
Az A-csoportban már csak egy fontos kérdés maradt megválaszolatlanul: melyik válogatott szerepelhet a pótselejtezpn? E pozícióra a törökök mellett a hollandok pályáznak, jelen állás szerint a félholdasoknak van erre nagyobb sanszuk, ugyanis Fatih Terim alakulatának 15, a holland együttesnek pedig 13 egység áll a neve mellett.
Turanék otthon nem brillíroztak a sorozatban, ikszeltek a lettekkel, kikaptak Izlandtól, verték a kazahokat és végül a hollandokat. A támadósor kezd magára találni, ezt bizonyították a legutóbbi mérkőzéseken: a narancsosoknak hármat, a cseheknek kettőt vágtak Chanogluék. Eltiltott nem lesz a csapatban.
Az izlandiak ünnepelhetnek, kijutottak az Eb-re, ráadásul jó eséllyel csoportelsőként tehetik meg ezt. 20 pontjuk van, a második cseheknek 19 – Daridáék a hollandokhoz utaznak, nem biztos, hogy ponttal térnek haza. A szigetlakók háromszor győztek vendégként, és csak a cseheknél kaptak ki. Lars Lagerback fiai a közelmúltban mintha megtorpantak volna: előbb a kazahokkal, majd kétgólos előnyt elherdálva a lettekkel ikszeltek Sigurdssonék. Pánikra semmi ok, a célt már elérték az északiak. Egy fontos bekk visszatérhet eltiltásából.
A törökök megnyerhetik a mérkőzést, mivel motiváltabbak lesznek, és a hazai környezet is mellettük szól. Emellett – mivel az izlandiakon semmiféle teher nem lesz – könnyen lehet többgólos mérkőzés! Mi három találattal legalább kalkulálunk!

Olvasói sztorik