Hírek

Hazai és kevés gól!

Még mindig selejtezünk...

Fehéroroszország-Macedónia 1!

Nincs különösebb tétje a találkozónak a C-csoportban, a hazaiak amolyan becsületbeli ügyként azért behúzzák a három pontot.
A C-jelű hatosban még van nyitott kérdés, azonban ennek az összecsapásnak már extra jelentősége nincsen. Így áll a tabella 9 játéknapot követően: 1. Spanyolország 24, 2. Szlovákia 19, 3. Ukrajna 19., 4. Fehéroroszország 10, 5. Luxemburg 4, 6. Macedónia 3.
A hazaiak szánalmasan kezdték a sorozatot, 2014-ben nyeretlenek maradtak, egyetlen ikszükre sem lehettek büszkék, azt ugyanis Luxemburgban érték el. Aztán az idén tavasszal verték idegenben Macedóniát, később ugyan kikaptak a spanyoloktól és az ukránoktól, de szeptemberben revansot vettek a miniállam nemzeti tizenegyén, pénteken pedig borsot törtek a szlovákok orra alá (0-1). Aleksandr Khatskevich szövetségi kapitány egy meghatározó védőjére nem számíthat, ugyanis pirosat kapott a zsolnai ütközetben. A keretben még egy bekk lesérült, így a hátvédsor összeállításánál adódhat gondja a szakvezetésnek.
A macedónok csúnyán leszerepeltek, s noha nem lehetett extra célja a sorozatban a válogatottnak, azért az utolsó hely így is igencsak ciki. A piros-sárgák Luxemburgot verték otthon nagy csatában még tavaly (3-2), azóta és előtte viszont csak vereségek jöttek össze. A keret gyenge, nincs húzónév Drulovic mester alakulatában, ráadásul egy fontos középpályás lesérült a pénteki selejtezőn. Idegenben négy zakóhoz 2-9-es gólkülönbség párosul…
A fehéroroszok nagyobb minőséget képviselnek, és hazai pályán szépen akarnak búcsúzni a publikumtól. Ennek megfelelően nyernek is – a macedónok pedig sereghajtóként zárják a kvalifikációt.

Litvánia-Anglia -2,5!

Az E-csoportban a száz százalékos angolok takarékos győzelmet arathatnak…
A litvánok 10 egységet gyűjtöttek eddig 9 fellépésen, otthon ebből hatot: verték Észtországot és San Marinót – utóbbit 2-1-re… A gárda már nem érhet oda a 3. helyre, így lemondhatott az Eb-ről. De nem is volt ez realitás, a gárda ugyanis gyenge. 7-15 a gólkülönbségük, ebből odahaza 4-5. A múlt héten Szlovéniában értékes 1-1-et értek el a zöld-sárgák, ez mindenképpen elismerésre méltó eredménynek számít. Otthon kettőt nyertek, kettőt veszítettek. A keretben egy bekk eltiltott lesz.
Az angolok száz százalékos teljesítményt nyújtottak, Roy Hodgson szövetségi kapitány munkája előtt le a kalappal. Walcotték Szlovéniában és Észtországban nyertek csak egy góllal, az előbbi meccsen izzadtak meg tán egyedül a Rooney-ék. A 28-3-as gólkülönbség önmagáért beszél. Pénteken A Kane-Walcott-Sterling támadósor rohamoztak az észtek kapuját (2-0), várhatóan ma is többen az alapemberek közül pihenőt kapnak.
A találkozó esélyese egyértelműen az angol válogatott, de inkább látunk értéket a kevés gólos opcióban. Nem gondoljuk, hogy kiszakadna a gólzsák, háromig nem jutnak el a felek, pontosabban az angolok…

Olvasói sztorik