Hírek

Új edzővel jobban megy?

Egy válogatott, egy bajnoki...

Girona-Almeria X2!

Az edzőjét kirúgó vendégek egy pontra jók lehetnek ma a Estadi Montiliviben!
A Girona az előző kiírásban az előkelő 3. helyen zárt, a rájátszásban azonban elhasalt a gárda, így maradt a második vonalban. A nyáron nagy volt a jövés-menés a klubnál, Pablo Machín vezetőedzőnek 15 új focistát kellett beépítenie a csapatba, és ugye ez azért időigényes tevékenység. A rajt ennek ellenére jól sikerült, idegenben nyertek a pirosak, ám utána elmaradtak az eredmények. Egy oviedói siker még összejött, de legutóbb a Mirandes vendégeként megint kikapott a társulat. A Girona most 8 egységével a 17., otthon 0-2-1-es mérlege önmagáért beszél. A keretben nincsen friss sérült, egy középpályás visszatérhet eltiltásából.
AZ Almeriánál eseménydús napokat élnek, a Barca egykori kiválóságát, Sergi Barjuant épp a hét elején rúgták ki az eredménytelen szereplés miatt. Volt alapja a klubvezetés döntésének, hiszen a tavaly még élvonalbeli alakulat most a második ligában csak a 20., 7 pontot gyűjtve.
Egyelőre Miguel Rivera ült le a padra, a megbízott tréner persze optimistán nyilatkozott a klub honlapjának. Mint ahogy így tett Dubarbier és Fernando Soriano, a gárda két emblematikus figurája is: mindketten elismerték a játékosok felelősségét a kialakult helyzetért, ugyanakkor kiemelték, már a Girona ellen meg lehet kezdeni a felzárkózást a tabellán. Az ígéret szép szó….
Mert van mit kozmetikázni a produktumon: idegenben konkrétan mind a három bajnokiját elveszítették a fehér-piros csíkosak. A múlt hétvégén a Tenerife ellen egy soványka ikszre futotta erejükből – így most 7 pont áll a nevük mellett.
A keret nem lesz teljes, egy jobb bekk sérült.
Az edzőváltás új impulzust adhat a vendégeknek, és ez pontot, pontokat eredményezhet. Az Almeria eddig mind a három alkalommal 1-0-ra nyert az Estadi Montiliviben – valami hasonló eredményt ma is el tudunk képzelni…

Finnország-Észak-Írország 1(x)!

A finnek az új szövetségi kapitánnyal veretlenek és motiváltak, az Eb-re kijutott északírek pedig még vélhetően (öröm)ittasak…
A helyzet a csoportunkban viszonylag egyszerű: 1. Észak-Írország 20, 2. Románia 17, 3. Magyarország 16, 4. Finnország 11, 5. Feröer-szögetek 6, 6. Görögország 3.
Az északírek kijutottak, a románoknak nyerniük kell a második helyhez, mi biztosan legalább 3. helyen zárunk, a finnek tuti, hogy a 4. pozícióban zárják a sorozatot.
E meccsnek extra tétje tehát már nincsen. A finnek egy sikerrel nyitották a sorozatot, utána viszont nem jöttek az eredmények. A nyár elején mi vertük őket Helsinkiben, és ezzel ki is rúgattuk Mixu Paatelainent. Érkezett Markku Kanerva, aki fel is rázta a kék-fehéreket. Nyertek Pohjanpalóék a görögöknél, majd otthon Feröer ellen, csütörtökön pedig a hajrában tudtak ellenük egyenlíteni a románok. Szégyenkezésre így sincs ok, a finnek összekapták magukat a sorozat végére. Otthon 1-1-2-es mérleget hoztak össze, ezen egy sikerrel azért illene kozmetikázniuk.
Michael O’Neill szövetségi kapitány alakulatát sokáig nem nagyon vette senki sem komolyan. Noha ellenünk nyertek a nyitó napon, majd verték a feröerieket, mindenki akkor kapta fel először a fejét, amikor Görögországból is elhozták mindhárom pontot Laffertyék. A sorozat alatt mindvégig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a zöldek, csak a románoknál kaptak ki, emellett még kétszer veszítettek pontot (ellenünk és a románok ellen hazai környezetben). 20 pontjuk van, idegenben 3-0-1-es mérleggel.
A stabil játék nem mindig párosult látványossággal – valljuk be férfiasan, nem volt élvezhető Davisék futballja, de ez pont nem érdekelte az északíreket. Jöttek az eredmények, és ez mindennél fontosabb volt számukra. Kijutottak történetük során először az Eb-re – hadd ne várjunk el brazil köröket Bruntéktől…
A vendégek csütörtökön este hosszas ünneplésbe kezdtek, ami teljességgel érthető. Nem lepődnénk meg, ha néhányan kikerülnének a görögök elleni győztes kezdőcsapatból… A finnek jó formában vannak, és motiváltabbak lesznek ellenfelüknél. Tippünk 1-es, egy iksszel megtámogatva…

Olvasói sztorik