Hírek

Egy selejtező, egy bajnoki

Egy meglepetést szimatolunk az Eb-selejtezőkön, egy bajnokin a gólok ellen megyünk...

Csehország-Törökország x2!

Az A-csoportban a 3. helyért folyik ádáz küzdelem: ha ma nyernek a törökök, jó esélyük marad a play offra. A csehek már ott vannak az Eb-n, lehet, hogy közösen megtréfálják a hollandokat…
Kevesen gondolták volna a sorsoláskor, hogy két játéknappal a vége előtt Izland és Csehország várhatja páholyból a végjátékot. E két válogatott 19-19 egységgel már biztos Eb-résztvevő, mögöttük jön Törökország (12), Hollandia (10), Lettország (4) és Kazahsztán (2).
A csehek lehetnek a királycsinálók, hiszen az utolsó fordulóban a narancsosokkal ütköznek meg. Skodáék tehát már kijutottak, köszönhetően a kiegyensúlyozott teljesítményüknek. Izlandon kikaptak, otthon nem bírtak a lettekkel Pavel Vrba fiai, de ezen kívül csak nyertek – ez pedig elegendő volt az 1-2. hely megszerzéséhez. Otthon veretlenek Daridáék (3-1-0).
Ma nagy kérdés lesz a motiváció: vajon mennyire rakja oda magát a cseh válogatott? Egy biztos, eltiltott nincs, friss sérültet nem jeleztek a szaklapok.
Fatih Terim legénysége 12 pontos, idegenben eddig 1-2-1 a mérlege. A sorozatot borzalmasan kezdték a félholdasok: kikaptak Izlandon, majd otthon a csehektől, majd a letteknél is csak remizni tudtak. Ezt követően már összekapták magukat Arda Turanék, de egy lettek elleni hazai döntetlen még csak becsúszott. A legutóbbi játéknapon aztán végre kijött a lépés Burak Yilmazéknak, és 3-0-ra verték el a hollandokat.
A félholdasok kerete nagyon erős, és ami fontos: Calhanogluék sorsa a saját kezükben van. Ha verik ma a cseheket és a zárónapon Izlandot, pótselejtezhetnek, de négy pont is elegendő lehet az üdvösséghez.
Épp erre alapozzuk tippünket: ma nem maradnak pont nélkül a törökök, így megtartják esélyüket az utolsó fordulóra. Tippünk így: x2!

Pro Verceli-Novara -2,5!

Nem izgulják szét magukat a drukkerek, akik kilátogatnak a Stadio Silvio Piola-ba…
Kiesési rangadót rendeznek a Serie B-ben: a 18. a 22. helyezettet fogadja. A hazaiak 5 pontig jutottak (4-8), otthon 1-1-1-es sorral. Az első három fordulóban nem is volt probléma Castigliáék teljesítményével, viszont utána zsinórban három zakó csúszott be. A múlt héten a Virtus Entellánál vendégeskedett a társulat, és kikapott 1-0-ra. Nagyobb baj, hogy ketten pirosat kaptak a gárdából, így ezúttal Cristiano Scazzola vezetőedzőnek nehéz dolga lesz a kezdő összeállításakor. Hiányzik még egy középpályás is sárgák miatt, tehát két kezdő bekk és egy középpályás tuti, hogy kihagyja a mai ütközetet.
A Novara egy év száműzetés után jutott vissza a másodosztályba, de egyelőre olybá tűnik, nem lesz sétagalopp az idei szezon. A bajnokságnak két büntetőponttal nekifutó alakulat jelenleg 3-mal áll az utolsó pozícióban, idegenben egy iksz mellett kétszer megégett. Két vesztes bajnokival a háta mögött érkezik a mai csatára. Hárman sérültek a keretben: egy bekk, egy középpályás és a cserekapus.
Mindkét alakulat over-under mérlege 1/5. Nem gondoljuk, hogy ma nyílva ki a gólzsák. Iksz körüli végeredményt és kevés találatot várunk. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik