Hírek

Hajrá magyarok!

Ma a mi csoportunkban vadásztunk tippekre...

Magyarország-Feröer-szigetek -2,5!

Nem várunk gólözönt a mai találkozótól. Megszerezzük a három pontot, de nem ütjük ki az északiakat!
A magyar válogatottat egy jó hír érte már a héten: lehetnek nézők a feröeriek elleni selejtező mérkőzésen! A drukkerek buzdítására szükség is lesz, ugyanis még mindig van esély az Eb-n való részvételre. Ehhez azonban ma nem szabad hibázni.
Az F-csoportban vezetnek az észak-írek 17 ponttal, második Románia 16-tal, jövünk mi 13-mal, a további sorrend: Finnország (10), Feröer (6), Görögország (3).
A kijutás még mindig adott, ám ehhez lényegesen több kell, mint amit nyújtottak Bernd Storck fiai az előző két selejtezőn. Mert bizony két olyan mérkőzésen sikerült nulla, azaz nulla helyzetet kialakítaniuk Szalaiéknak, amelyeken hat pontot akartunk szerezni. Hogyan is?
Az esély adott, és ha még az első játéknapon nem égünk meg Pintér Attila vezetésével itthon az észak-írek ellen, akkor…. No de nincsen ha, muszáj nyerni. Ahhoz pedig gólt, gólokat kell szerezniük a fiúknak. Eddig nyolc mérkőzésen hatot lőttünk, igaz, csak négyet kaptunk. A keretbe most bekerült Böde, akitől sokat várnak a szurkolók – nagy kérdés, hogy mennyire sikerülhet helyzetbe hozni majd az elől lévőket. Bosnjak megsérült, Leandro eltiltott – ők nem lesznek ott a csütörtök esti összecsapáson.
A feröeri alakulat eddig két meccset nyert meg: oda-vissza verte a görögöket, a többi selejtezőn azért csak megadták magukat a szigetlakók. Noha mindenki csodálatos, káprázatos fejlődésről beszél a feröeri futballal kapcsolatban, annyit azért nem árt leszögezni, hogy a csoportunkból a finnek, a románok és az északírek is nullára verték őket idegenben. A gólkülönbségük 5-12, vendégként 1-4. Három fontos eltiltottja lesz a gárdának, méghozzá középpályás alapemberek hiányoznak majd sárgák miatt.
A magyar válogatott megnyeri a találkozót, de gólfesztivál nem lesz, az tuti. Feröeri találattal nem kalkulálunk, 2-0-lel kiegyeznénk. Tippünk ennek megfelelően: -2.5!

Románia-Finnország -2,5!

A csoport másik mérkőzésén sem szakadnak szét a hálók…
Az F-csoport állása nyolc forduló után: 1. Észak-Írország 17, 2. Románia 16. 3. Magyarország 13, 4. Finnország 10, 5. Feröer 6. 6. Görögország 3.
A románok egy győzelemmel letutizhatják az Eb-t. A sikerhez viszont gólt kellene lőniük a sárgáknak. Tétmeccsen ez legutóbb márciusban sikerült Keserünek még Feröer ellen. Azóta három selejtező, három 0-0-ás végeredmény. Persze, a második helyhez ez is elegendő volt, így a hajrához érkezve pedig nincs más dolga Anghel Iordanescu legénységének, minthogy a hátralévő két találkozóján szerezzen 4 pontot – ha ez összejön, Románia ott lesz 2018-ban Franciaországban.
Otthon ikszeltek velünk és a görögökkel, verték az északíreket és Feröert. A hazai gólkülönbségük 4-1 – ugye csak Dzsudzsák tudta beverni 25-ről…
A válogatott védekezése lenyűgöző – bár a játékuk ezáltal igencsak nézhetetlenné vált. A mindent felülíró biztonsági taktika tulajdonképpen kiölte a lendületet a románok játékából, Pappék is szinte helyzetek nélkül focizzák le a kilencven perceket. Eltiltott nincs a keretben, Chipciu visszatérhet.
A finnek ugyan győzelemmel kezdtek (Feröer, 1-3), utána viszont sorra érték a kudarcok a fehér-kékeket. A magyarok elleni hazai bukta után jött is a válás a kispadon, és Markku Kanerva vezetésével két meccset is megnyertek Pohjanpalóék! Így most már 10 pontjuk van, a pótselejtezős 3. helyhez hatalmas bravúrra lenne szükségük – no meg a magyarok betlizésére. Ebben nem is gondolkodunk!
Riskiék gólkülönbsége 7-8, az új szövetségi kapitánnyal még nem zördült meg a hálójuk. Egy középpályás sárga lapos eltiltás miatt nem utazhat Bukarestbe.
Románia over-under mérlege 0/8, Finnországé 2/6. Tavaly októberben Helsinkiben 2-0-ra nyertek Stancuék.
Nem várunk gólözönt, óvatos meccset vívnak a felek. Három találat nem lesz, mi erre fogadunk. Tippünk: -2.5!

Olvasói sztorik