Hírek

Angol sztorik…

Ma egy kupameccs mellett egy bajnokit térképeztünk fel...

Altrincham-Halifax 1!

Kiesési rangadót rendeznek az angol ötödik vonalban: a vendégek az elmúlt hetekben összeomlottak, ma sem lesz sanszuk…
Az Altrincham a 24 csapatos bajnokságban a 19. helyen áll, 14 mérkőzésen 17 egységig jutottak a kékek. Otthon 4-1-2 a mérlegük, a formájuk biztató: három bajnoki óta nem kaptak ki, az előző kettőt pedig úgy nyerték meg, hogy gólt sem kaptak. Lee Sinnott menedzser a legjobb csapatával várhatja az ütközetet, a leggólerősebb csatár, Bowerman is már bevetésre készen áll, és eltiltott sem lesz. Marad a 4-4-2-es felállás – zárt védekezés kiemelt fontosságú a Moss Lane-en.
A Halifax Town komoly válságban van: Gary McClelland menedzser fiai 7 ponttal a 23. helyen állnak. Nagyon nem is lehet csodálkozni a kék-fehérek gyengélkedésén, ugyanis a nyáron hatalmas volt a mozgás a keretben, az érkezők pedig egyelőre nem tudják pótolni a távozókat. A brigád idegenben eddig mind a hat fellépését elbukta, a formája pedig tragikus. Két vesztes meccsből érkezik, szombaton, a The Shay-en történelmi vereségbe szaladt bele: a Cheltenham 7-1-re nyert. Burrowék nincsenek egyszerű helyzetben, lemaradásuk egyre tekintélyesebb, egyelőre azonban nincsen semmiféle arra utaló jel, hogy feltámadna az együttes.
A Halifax válságban van, az Altrincham ezt kihasználhatja. A pontok a Moss Lane-en maradnak. Tippünk: 1-es!

Sheffield United-Notts County +2.5!

Gólokban bízunk a ma esti sheffieldi összecsapáson – részben Moniz mester miatt…
Az angol Johnstone’s Paint Trophy kiírásában már a második fordulót rendezik. A házigazda a League I-ban szerepel, célja a feljutás lenne, de egyelőre csak a 7. A Bramall Lane-en szeszélyes (3-0-2), és a formájára is nehéz jelzőt találni. Nigel Adkins menedzser egy jobb hátvédre nem számíthat sérülés miatt.
A Notts County tavaly esett ki a League I-ból, most így a negyedik vonalban küzdenek Jennerék. A gárda egyelőre nagyon messze van céljától, a feljutást érő helyek megszerzésétől, mindössze a középmezőnyben szerénykedik, pocsék idegenbeli mérleggel. Ricardo Moniz menedzser csapata ezúttal sem a védekezéséről híres, 11 bajnokin már 19-szer kapitulált a hátsó alakzat. A nyáron több mint egy tucat új focista érkezett a Meadow Lane-re, de eddig egyelőre még nem sikerült kész csapattá gyúrni a keretet.
A Moniz-csapatokra jellemző a gyenge védekezés és az eszetlen támadás – erre alapozzuk tippünket. A sheffieldiek az esélyesebbek, jó eséllyel a piros-fehér-feketék lépnek a következő körbe, ám a gólokban nagyobb értéket látunk. Mi a +2,5-re fogadunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!