Hírek

Német hazai, iksz körüli spanyol…

Ma Gelsenkirchenbe és Madridba visz az utunk...

Schalke-Köln 1!

A hazaiak remek formában vannak, nem törik meg a lendületük ma sem!
A gelsenkircheni együttes számára kissé szeszélyesen indult a szezont, ám a 4. fordulótól kezdve már csak győzelmet aratnak a királykékek. Sorozatban már hatnál járnak – igaz, ebben bent van a két EL-siker is! Huntelaarék a Veltins Arénában 2-1-0-ás Bundesliga-mérleget produkáltak, érdekesség, hogy az újonc Darmstadt tudott pontot csenni tőle. Most a 3. helyen áll 16 egységgel (5-1-1), gólkülönbsége 10-5. A jó szereplésben az is közrejátszik, hogy André Breitenreiter vezetőedző “csak” a szokásos sérültjeivel nem számolhat (Uchida, Nastasic, Höger), rajtuk kívül a többiek bevethetők, és ráadásul jó formában is vannak. Ma is a jól megszokott 4-4-2-es hadrend várható, elől Huntelaar és Santo, a két szélen pedig Meyer és Choupo-Moting támogatja majd a rohamokat.
A Köln sem áll rosszul, 11 pontjával a 7. a tabellán. Idegenben 1-0-2 a kecskések mutatója, a Stuttgartnál győztek, a berlini és a frankfurti vendégjáték viszont nem járt eredménnyel. Legutóbb az Ingolstadt vendégeskedett nála, és a hazaiak nem is bírtak az újonccal: 1-1 lett a vége. Modesték a legjobb összetételben érkeznek Gelsenkirchenbe, friss sérült nincs, és eltiltás sem nehezíti Peter Stöger vezetőedző munkáját.
A Schalke most nagyon egyben van, a kölni védelem pedig sebezhető (a három túrán 9 gólt kaptak). Ma szerintünk a házigazda lendülete nem törik meg, mindhárom pont Gelsenkirchenben marad. Tippünk így: 1-es!

Atletico Madrid-Real Madrid Félidő: X! -2.5!

Kiélezett csatát és kevés gólt várunk a fővárosi rangadón!
Mintha kisebb hullámvölgybe került volna a házigazda. A matracosok a bajnokságban a múlt hétvégén elszenvedték második vereségüket (Villarreal, 1-0), így lecsúsztak a tabella 5. helyére (4-0-2, 9-3), aztán a BL-ben a Vicente Calderon stadionban is kaptak egy pofont: a Benfica győzte le Simeone mester legénységét.
Pedig a keretben egy fontos hiányzó van csak, igaz, Koke kiesése nagy veszteség volt. A mai szerepeltetése még kérdéses. Mint ahogy az sem dőlt el, hogy Griezmann mellett Jackson Martinez, vagy Fernando Torres lesz ott a kezdőben. Mi az utóbbira voksolnánk…
A Real sikerrel vette a BL-akadályt, Ronaldóék a hűvös Svédországban nyertek 2-0-ra a Malmőnél. A királyiak a bajnokságban még veretlenek, de már van két ikszük: legutóbb a Bernabeuban nem tudták legyőzni a Malagát – és szégyen szemre még gólt sem tudtak szerezni a délieknek.
Rafa Benitez alakulatában is több hiányzó volt a közelmúltban, Bale, Rodriguez, Danilo, Sergio Ramos és Pepe sem állt rendelkezésre. Most viszont jó hírek érkeztek az orvosi szobából: ha minden jól alakul, úgy csak a portugál középhátvédet kell nélkülöznie. (Varane egyébként jól helyettesíti a kopasz bekket.)
Az Atleti 3, a Real 1 gólt kapott eddig a La Ligában. A védelmek tehát rendben vannak, és ma sem várható extra megingás egyik oldalon sem. A legfontosabb vezérlő elv a derbin a “Nem kikapni!”, így el tudjuk képzelni, hogy óvatos meccset vívnak a felek. A szünetig szerintünk nem lesz döntés, és a végén sem lesz gólözön. Tippünk tehát szünet X és -2.5 gól!

Olvasói sztorik