Hírek

Nemzetközi vakfocitorna lesz Budapesten

Cseh és lengyel ellenfelekkel küzd meg a hétvégén Magyarország egyetlen vakfoci csapata, a LÁSS Budapest. A látássérült sportolóknak október 3-án és 4-én lehet drukkolni a MOM Sport Uszoda és Sportközpont frissen felújított műfüves pályáján.

Nemzetközi vakfoci tornának ad otthont a hétvégén a főváros XII. kerülete. A LÁSS Budapest, vagyis a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének vakfocicsapata a cseh BSC Prague és lengyel Sprint Wroclaw ellen lép pályára október 3-án és 4-én. Akik még sohasem láttak vakfoci meccset, azoknak szokatlan élményben lesz részük a MOM Sport Uszoda és Sportközpont műfüves pályáján. A mérkőzés alatt ugyanis csendben kell maradniuk a drukkereknek, hiszen a játékosok a csörgő futsallabda és a pálya szélén álló segítők bekiabált instrukciói alapján tájékozódnak.

A kétnapos nemzetközi vakfocitorna ünnepélyes megnyitója október 3-án, szombaton délelőtt 9.30-kor lesz. Az esemény egyúttal a MOM Sport Uszoda és Sportközpont műfüves pályájának felújítás utáni hivatalos átadó ünnepsége is. A megnyitó után szombaton 10.10-től 18 óráig, vasárnap pedig 8.30-tól 11.50-ig, a záróceremóniáig tart a torna. A két nap alatt a közönség három vakfocicsapat kilenc mérkőzését láthatja. A torna fővédnöke Nyilasi Tibor egykori válogatott labdarúgó, kétszeres magyar és háromszoros osztrák bajnok.

A LÁSS Egyesület 2006-ban azért jött létre, hogy a látássérült emberek számára minél több lehetőséget biztosítson szabadidős sportok kipróbálására. A civil szervezet tagjai a vakfocin kívül heti vagy havi rendszerességgel részt vehetnek például jóga, falmászás, futás, Pilates, aerobic, korcsolya vagy éppen műanyagpályás sí foglalkozáson is, de már kipróbálhatták a tandemkerékpározást, a motorozást és a siklóernyős repülést is. A vakfoci tornát a LÁSS Egyesület és a Látó-tér Alapítvány szervezte a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatásával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!