Hírek

Erősebb házigazdák…

Ma egy német és egy spanyol meccs került terítékre...

Kaiserslautern-Düsseldorf 1!

A két, egykor szebb napokat megélt együttes csatájából a hazaiak keveredhetnek ki jobban!
A vörösök szokás szerint feljutási célokkal vágtak neki a bajnokságnak, ám – szintén szokás szerint – egyelőre nem úgy fest, hogy odaérnek a dobogóra Jenssenék. A gyenge rajt nem múlt el nyomtalanul, a múlt héten Kosta Runjaic helyére Konrad Funfstuck ült le a padra, és a váltás bejött! Az élcsapatnak számító Bochum otthonából hozták el mindhárom pontot Colakék! Kellettek is az egységek a gárdának, így most már legalább 12-nél jár (3-3-3). Odahaza, a Fritz-Walter-Stadionban 1-1-2-es statisztikához 1-5-ös gólkülönbség passzol, a Freiburg és a Nürnberg is csúnyán elverte a brigádot, egyetlen sikerüket a Paderborn ellen érték el.
A keretben lesznek hiányzók: egy védekező középpályás eltiltása továbbra is érvényben van, egy jobb bekk és egy középcsatár pedig sérült.
A Düsseldorf 9 mérkőzésen mindössze 6 egységig jutott, így nem is meglepő, hogy a 16., osztályozós helyen áll. Frank Kramer vezetőedző számára egyre kényelmetlenebb a kispad, 9 ütközetből csak egyet nyertek meg a piros-fehérek, és bár két idegenbeli biztató ikszet játszottak a közelmúltban, legutóbb otthon kapituláltak a Sandhausen ellenében.
Idegenben három remi mellett kétszer kikaptak Ya Konanék, a szeptember közepi bochumi pontszerzés például a bravúr kategóriájába tartozott. A gárda várhatóan továbbra is a 4-2-3-1-es hadrendet alkalmazza majd, elől vagy a Hannovertől igazolt, elefántcsontparti támadó kezd, vagy a finn Pohjanpalo.
Sérültek vannak szép számmal a Fortunánál: a középpályának minden részéről lesz hiányzó, két szélső, egy védekező és egy támadó középpályás nem lehet ott a mai meccsen. Húzós lista ez azért…
A Lautern lendülete kitart az új trénerrel, és a mélyrepülésben lévő Düsseldorf nem állítja meg a házigazdát. Tippünk így: 1-es!

Celta Vigo-Getafe 2-3 gól! 1!

A vígóiak bekezdtek rendesen, jó eséllyel otthon tartják a pontokat a madridi kiscsapat ellenében…
A Celta az előkelő 4. helyről várhatja a folytatást, 6 fordulót követően veretlen, neve mellett 14 egység szerepel. Otthon, a Municipal de Balaidos-ban 2-1-0 a sora, verte a Barcát és a Rayot, ikszelt a Las Palmas-szal. Gólkülönbsége odahaza 10-4! A formájára sem lehet panasz, legutóbb az Eibar otthonából hozott egy pontot Berizzo mester alakulata. A keretben egy cserekapus sérült, a Nolito-Aspas-Orellanan támadótrió életveszélyes az ellenfelekre.
A Getafe 6 pontjával a 13., idegenben eddig totális csőd a madridiak teljesítménye: az Espanyolnál, a Bilbaónál és az Atletico Madridnál is kikaptak a kékek, még szerencse, hogy odahaza azért nyeregetnek Vazquezék. Fran Escribá vezetőedző most egy jobbszélsőn kívül kívül mindenkire számíthat, tehát erős kerettel utazhat Vígóba. Veszett sok gól ennek ellenére nem érzünk a Getafében…
Az az érzésünk, hogy a Celta behúzza a három pontot, viszont gólparádé nem várható a Badaiosban. 2-3 találatnál megállnak a felek!

Olvasói sztorik