Hírek

Megalakult a Magyar Footgolf Szövetség

Gelencsér Gábor lett a szervezet elnöke; az olimpiára vágyik a sportág.

Megalakult a Magyar Footgolf Szövetség, amelynek elnöke Gelencsér Gábor lett.

„Hivatalosan bejegyezték a szövetséget, ami azért is fontos, mert így támogatási rendszerbe kapcsolódhat be. Az első számú cél szélesíteni a sportág bázisát, hogy új egyesületek és szakosztályok jöjjenek létre” – mondta Hankó Péter alelnök.

A szervezet egyik első lépéseként megállapodást kötött a Hivatásos Labdarúgók Szervezetével (HLSZ), amely elsősorban jogi és gazdasági segítséget nyújt majd, de a tervek között szerepel együttműködési megállapodás a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) is.

Gelencsér Gábor, aki egyben a nemzetközi szövetség alelnöke, arról számolt be: idén már a kisoroszi golfpálya mellett a zirci is megnyílt a footgolfosok számára, hosszútávú tervként pedig azt vázolta, hogy szeretnék profi szintre emelni a sportágat.

A footgolf fejlődéséről Gelencsér elmondta, hogy 2012-ben az első, magyarországi világbajnokságon nyolc ország 77 játékosa szerepelt, míg jövőre a második, argentínai vébén már harminc ország háromszáz játékosára számítanak, és a tervek szerint 17 magyar induló is lesz. Hozzátette, szeretnék, hogy a footgolf felkerüljön az olimpia programjára, de odáig még nagyon hosszú út vezet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik