Hírek

Börtönben marad Tarsoly Csaba

Előzetes letartóztatásban marad Tarsoly Csaba Quaestor-vezér és társai – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a Fővárosi Törvényszék jogerős döntésével megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely házi őrizetre enyhítette volna a brókercég gyanúsítottjaival szembeni kényszerintézkedést. Mint ismert, Tarsoly volt korábban az NB I-es Győri ETO FC tulajdonosa, ám a Quaestor körül kialakult botrány miatt a csapat a 2015-2016-os szezonban csak az NB III-ban tudott elindulni.

A Budai Központi Kerületi Bíróság döntése ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, a törvényszék pedig az ügyészekkel értett egyet. A jogerős döntés értelmében Tarsolyék továbbra is letartóztatásban maradnak. A lap értesülését a Fővárosi Főügyészség megerősítette, Bagoly Bettina a szervezet szóvivője elmondta: a gyanúsítottak fogva tartását december 29-ig hosszabbította meg a törvényszék.

Ismert, a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a bíróság. Ezt megelőzően a jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt.

Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

Olvasói sztorik