Hírek

Irány Észak!

Ma másodosztályú csaták kerültek napirendre...

Brann-Bryne 1!

A bergeni együttes még nem mondott le a feljutásról, ha ma nyer, akár előzhet is!
A Brann tavaly esett ki a norvég élvonalból, a cél pedig az azonnal visszajutás volt a klubnál. A piros-fehérek a bajnokság első felét rendesen elrontották, sokat remiztek, így féltávnál még le voltak maradva a dobogóról. Az elmúlt hónapokban viszont jól hajráznak Husekleppék, június eleje óta mindössze egyszer kaptak ki, legutóbbi két hazai fellépésükön magabiztos sikert arattak. Most 43 egységgel a 3. helyen állnak, a 2. Kristiansund ugyancsak ennyivel áll. Otthon egyébként is félelmetes a Brann (7-3-1), egyetlen vereségét a listavezető mérte rá. Lars Arne Nilsen vezetőedző szinte a komplett csapatával számolhat.
A Bryne a 9. 30 ponttal, tisztes távolságban áll a kiesőktől, de a play off sem “fenyegeti”. A társulat kiegyensúlyozottan teljesít, vendégségben 3-3-6-os a mérlege. Az elmúlt hét bajnokijából csak egyet nyert meg, a sereghajtót győzte le, a múlt héten a Fredrikstadtnál kikapott. A zöldek keretében nincs friss sérült.
Az egymás elleni mérlegük nyomasztó bergeni fölényt mutat, és ma sem várunk meglepetést. A Brann simán elveri a vendégeket, és harcban marad a feljutásért.

Songdal-Strömmen 1!

A listavezető otthonában nem lesz sok esélye a középcsapatnak.
A Songdal 49 egységgel magabiztosan, 6 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, otthon 8-3-1 a mérlege. A menetelésbe legutóbb hiba csúszott, ugyanis rangadót veszített a 4. Hödd vendégeként. A keretben nincsen friss sérült, Jonas Olsson erős csapatot tud kiállítani a mai mérkőzésre.
A Strömmen 33 ponttal a 8., a play offra még van halovány esélye, bár ehhez kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne szükség, mint amilyent mostanában nyújt: legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg, igaz, azt épp idegenben. Egy meghatározó középpályás eltiltott lesz, friss sérült nincs a keretben.
Eddig mindkét meccsét elveszítette a Strömmen ebben a felállásban, és ma is ezt várjuk. A listavezető javít, és nagy lépest tesz a feljutás felé. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik